Εγκρίθηκαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας με 152 ψήφους

Εγκρίθηκαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας με 152 ψήφους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ψήφους 152, όσες δηλαδή συναποτελούν την κυβερνώσα πλειοψηφία απόντος του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, εγκρίθηκαν χθες στη Βουλή οι διατάξεις νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, οι οποίες αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Το νομοσχέδιο είχε επί της αρχής υπερψηφιστεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά επί των συγκεκριμένων διατάξεων η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία και διεξήχθη χθες.

Κατά των άρθρων ψήφισαν 115 βουλευτές της αντιπολίτευσης, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι στους κόλπους της κατεγράφη «αδιαφορία» συμμετοχής στη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αν, πάντως, συζητήθηκε ιδιαίτερα κάτι στο περιστύλιο, αυτό ήταν η απουσία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, πολύ περισσότερο καθώς ορισμένοι ανέφεραν ότι την ώρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας βρισκόταν στον χώρο του Κοινοβουλίου και δεν προσήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Με την ίδια διαδικασία, εξάλλου, εγκρίθηκε και τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ, βάσει της οποίας παρέχεται η δυνατότητα στο ελληνικό Δημόσιο «εφόσον το κρίνει σκόπιμο, να εγκρίνει με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου τις εκάστοτε οικείες συμβάσεις μεταξύ της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και των υποψηφίων επενδυτών». Στην αιτιολογική Εκθεση σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ρύθμιση «κρίνεται εύλογη για λόγους ασφάλειας δικαίου, καθώς οι συμβάσεις αφορούν την εφαρμογή μεγάλων και μακροπρόθεσμων επενδύσεων για τη χώρα, προκειμένου και οι επενδυτές να εφαρμόσουν το επενδυτικό έργο που αναλαμβάνουν σε ένα περιβάλλον κοινωνικά και οικονομικά βέβαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή