Οι γερμανικές αποζημιώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Γκάουκ-Βενιζέλου

Οι γερμανικές αποζημιώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Γκάουκ-Βενιζέλου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έγερση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Πρόεδρο Παπούλια αντανακλά τη θέση του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του ελληνικού λαού και, φυσικά, της ελληνικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη χθεσινοβραδυνή συνάντησή του με τον Γερμανό Πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Γκάουκ για τις συνομιλίες που είχε, «στο πλαίσιο των εξαιρετικών ελληνογερμανικών σχέσεων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας» με τους Γερμανούς ομολόγους του, για το θέμα αυτό, το οποίο «συνδέεται με τις ηθικές και ιστορικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τις φρικαλεότητες της κατοχικής περιόδου».

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Γερμανίας για την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας, αναφερόμενος και στα διάφορα «αρνητικά» και «άδικα» για την Ελλάδα στερεότυπα μερίδας των γερμανικών ΜΜΕ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της στενής ελληνογερμανικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής Οικονομίας. Τόνισε δε, ιδιαιτέρως, τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού, με χαρακτηριστικότερο το πρωτογενές πλεόνασμα, που έχει ήδη επιτευχθεί, τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και την ιδιορρυθμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού δημοσίου χρέους, που το καθιστούν μακροπροθέσμως βιώσιμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή