Γιαννακάκη, η εκλεκτή της ΔΗΜΑΡ στην Αττική

Γιαννακάκη, η εκλεκτή της ΔΗΜΑΡ στην Αττική

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βουλευτή Πειραιώς Μαρία Γιαννακάκη θα «κατεβάσει» τελικώς η ΔΗΜΑΡ ως υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής, αποσύροντας τον κ. Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει μέχρι και το όνομα του συνδυασμού του! Στη σχετική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η αλλαγή είχε ως αιτιολογία την επιλογή του κ. Κουβέλη να αναθέσει στον κ. Οικονόμου «ιδιαίτερα καθήκοντα για την ανασυγκρότηση του Τρίτου Πόλου». Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι στην Αγ. Κωνσταντίνου ουδέποτε είδαν με καλό μάτι την υποψηφιότητα Οικονόμου -την είχε προαναγγείλει μόνος του- ενώ και ο βουλευτής, επιζητώντας να εκφράσει κάτι ευρύτερο της ΔΗΜΑΡ, έλεγε χθες ότι οι τοπικές οργανώσεις ουδόλως έμοιαζαν πρόθυμες να τον στηρίξουν.

Ετσι, την πλέον κρίσιμη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών θα τη δώσει εντέλει η κ. Γιαννακάκη, η οποία ανήκει μεν στα πιο καταρτισμένα νέα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, πλην όμως καλείται να επιτύχει έναν πολύ δύσκολο στόχο, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις, μετά την εμφάνιση του «Ποταμιού», δείχνουν και πάλι τη ΔΗΜΑΡ στο όριο του 3%. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) ο κ. Κουβέλης ανέβασε χθες τους τόνους της κριτικής του στον κ. Στ. Θεοδωράκη. Είπε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν μπορεί να γίνεται με νεφελώδεις και αόριστες υποσχέσεις και καταλόγισε στο «Ποτάμι» ότι όχι απλώς δεν πρεσβεύει κάτι νέο, αλλά «αποτελεί τη χειρότερη εκδοχή του παλαιού».

Ανεξαρτήτως, ωστόσο, του «Ποταμιού», η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζει και μεγάλες δυσκολίες στην εκπροσώπησή της ακόμη και σε μεγάλες πόλεις, όπως ο Πειραιάς, αλλά και σε περιφέρειες (δεν έχουν ανακοινωθεί υποψήφιοι σε Αιγαίο, Πελοπόννησο και Θεσσαλία). Το κυριότερο όμως πρόβλημα που έχει μπροστά του ο κ. Κουβέλης είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει υπογείως το κόμμα του για τη μοναδική μάλλον θέση που διεκδικεί η ΔΗΜΑΡ στην Ευρωβουλή. Και τούτο, διότι γι’ αυτή τη μία θέση έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον οι κ. Δημ. Χατζησωκράτης, Γρ. Ψαριανός και η μετεγγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή