Επιμένει για τις απολύσεις η τρόικα

Επιμένει για τις απολύσεις η τρόικα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροί στις θέσεις του παραμένουν τρόικα και κυβέρνηση αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα τόσο του Δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να απαντήσει στις πιέσεις της τρόικας περί νέων απολύσεων το 2015 στο Δημόσιο, καθώς και στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, με ρεαλισμό και επιχειρήματα, ενόψει της απογευματινής σύσκεψης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, υποστήριξε μετά τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, και Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση, πως δεν έχει αποσύρει η τρόικα την απαίτηση της για απολύσεις και το 2015. Ωστόσο, πρόσθεσε πως "από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να περάσει γιατί θα διαταράξει ένα σύνολο 600.000 υπαλλήλων για έναν μικρό αριθμό απολύσεων".

Αναφορικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι δεν μπορεί η τρόικα να ζητά με το ζόρι απελευθέρωση, μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει υπάρξει, την στιγμή μάλιστα που εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα.

Παράλληλα, κυβερνητικός παράγοντας σημείωσε πως ούτε το θέμα των τριετιών έχει φύγει από το τραπέζι και πρόσθεσε ότι είμαστε σε μια φάση που θα διαπιστώσουμε σε τι μπορούμε να υποχωρήσουμε εμείς και σε τι η τρόικα.

Η σύσκεψη με την τρόικα, τον κ. Βρούτση και τον κ. Στουρνάρα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση το Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή