Ο κ. Φ. Κουβέλης κόντρα στο «Ποτάμι»

Ο κ. Φ. Κουβέλης κόντρα στο «Ποτάμι»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις που δεν συνηθίζει, ο κ. Φώτης Κουβέλης επιχείρησε χθες να αποδομήσει τον κ. Στ. Θεοδωράκη, αναγνωρίζοντας έτσι το «Ποτάμι» ως τον νούμερο 1 κίνδυνο για τη ΔΗΜΑΡ και την εκλογική της τύχη στις επικείμενες διπλές κάλπες. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κουβέλης αποκάλεσε τον κ. Θεοδωράκη «αυθεντικό συνεχιστή του παλαιοκομματικού παρελθόντος» και απέδωσε τη δημοτικότητά του «στην εγκατάλειψη της Παιδείας και του Πολιτισμού εκ μέρους της πολιτείας και στην παράδοση της κοινωνίας στη βαρβαρότητα και σε μιντιακούς σωτήρες»!

Θέλοντας, μάλιστα, να αιτιολογήσει την τόσο σκληρή κριτική του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι ο κ. Θεοδωράκης χρησιμοποιεί σαν «εργαλεία (του) την ιδεολογική ασάφεια και την πολιτική σύγχυση» και εξέφρασε τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι η «πολιτική χωρίς περιεχόμενο θα δημιουργήσει χειραγωγημένους πολίτες». Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, είχε αφήσει σαφώς να εννοηθεί ότι το «φαινόμενο Ποτάμι» τυγχάνει μιας αναιτιολόγητης υπερπροβολής από τα ΜΜΕ και εμμέσως κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη να αποκαλύψει τις «προγραμματικές δεσμεύσεις» του, εγκαταλείποντας τον «θολό πολυσυλλεκτισμό» του.

Ολα τούτα ελέχθησαν από τον κ. Κουβέλη χθες βράδυ, σε μια συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών της ΔΗΜΑΡ από τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, καθώς η Αγ. Κωνσταντίνου δημοσιοποίησε άλλη μια λίστα ονομάτων που συνυπογράφουν το κείμενο του τρίτου πόλου που ονομάζεται «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία». Μεταξύ άλλων το κείμενο υπογράφουν ο στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, οι σκηνοθέτες Εύα Στεφανή, Κώστας Κουτσομύτης και Πέννυ Παναγιωτοπούλου, οι ηθοποιοί Γιάννης Βόγλης, Ρένη Πιττακή, Κοραλία Καράντη και Μπέτυ Αρβανίτη και πολλοί ακόμη.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε χθες ότι το εκλογικό ακροατήριο του νέου αυτού πόλου δεν περιορίζεται σε αυτό που είχε η ΔΗΜΑΡ, αλλά επιδιώκει να εκφράσει και τον μεσαίο χώρο. «Στη συμπαράταξή μας έχουν θέση όλοι οι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, κεντροαριστεροί και κεντρώοι», είπε και προσδιόρισε το νέο εγχείρημά του ως την «κυβερνώσα Αριστερά που προτείνει λύσεις τόσο εντός όσο και εκτός κυβέρνησης». Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να το υποστηρίξουν «σε μια μακρά και διαρκή πορεία, όχι μόνο για να αποδοκιμαστεί η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό αντίβαρο ευθύνης και σταθερότητας έναντι της αντιφατικής και λαϊκιστικής πολιτικής της αντιπολίτευσης», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή