Προγραμματικές θέσεις για Αθήνα από Σακελλαρίδη

Προγραμματικές θέσεις για Αθήνα από Σακελλαρίδη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον στόχο κατάκτησης της δημαρχίας της Αθήνας έθεσε χθες ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο υποψήφιος που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης «Ανοικτή Πόλη», της οποίας ηγείται, σε συγκέντρωση στο Γκάζι. «Στις εκλογές αυτές, η Ανοιχτή Πόλη κάνει το μεγάλο βήμα. Καλεί τους πολίτες να έχουν μεγάλες προσδοκίες από τον δήμο. Να φέρουν μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή. Εχουν τη δύναμη να πάρουν την πόλη στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο υποψήφιος της «Ανοικτής Πόλης» είπε πως ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Καμίνης «απογοήτευσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον στήριξαν», υποστηρίζοντας ότι «ήταν ένας αόρατος δήμαρχος, ένας καλός και ήσυχος μαθητής του Μνημονίου». Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες Σπηλιωτόπουλου και Κακλαμάνη, είπε ότι «αυτοί ψήφιζαν στη Βουλή όσα εφάρμοζε ο κ. Καμίνης στον δήμο».

Πέντε άξονες προγράμματος παρουσίασε ο κ. Σακελλαρίδης: Ο πρώτος άξονας αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστράτευση των δυνάμεων της αλληλεγγύης. Δεύτερος είναι η μάχη για την ποιότητα ζωής στις γειτονιές. Τρίτος ο πολιτισμός και η καλλιτεχνική δημιουργία. Ο τέταρτος αφορά την οικονομική ζωή, το εμπόριο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς. Και ο πέμπτος άξονας, το πεδίο της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.

Μιλώντας για «το δικαίωμα όλων των πολιτών στην ασφάλεια», ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται να το διαχειρίζονται αυτοί που επενδύουν στον φόβο, αυτοί που επέτειναν το αίσθημα ανασφάλειας στις γειτονιές της πόλης μας». Και πρότεινε τη «σωστή, οργανωμένη και επαγγελματική αστυνόμευση στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή