ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας: «Χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στον λαό»

papoylias-choris-ischyres-enoples-dynameis-den-yparchei-aisthima-asfaleias-ston-lao-2012776

Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Πολιτεία στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να λάβουν μέρος του κοινωνικού μερίσματος, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη στρατιωτική ηγεσία και τους νεοπροαχθέντες αντιστρατήγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους, τους οποίους δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και τους οποίους συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Απόδειξη είναι ότι την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, είπαμε ότι η μέριμνα του κ. πρωθυπουργού είναι αδιάκοπη και συνεχής. Έδειξε τώρα, έστω και με αυτή τη μικρή βελτίωση στις αποδοχές σας, ότι αναγνώρισε η Πολιτεία αυτή την υποχρέωση που είχε απέναντί σας, γιατί οι περικοπές που έγιναν στους μισθούς σας ήταν πολύ μεγάλες», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης. «Είναι πολύ σημαντικό για την οποιαδήποτε διπλωματική πρωτοβουλία της Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, ο ελληνικός λαός -και αυτό είναι σημαντικό, μην το ξεχνάτε- σας περιβάλλει με μια ιδιαίτερη αγάπη. Είστε παιδιά αυτού του λαού. Δεν προέρχεστε από τζάκι. Είστε γεννήματα και θρέμμα ενός λαού, που αγωνίστηκε και αγωνίζεται με τον ιδρώτα του», είπε και πρόσθεσε ότι χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό και δεν υπάρχει δυνατότητα διατήρησης αναγκαίων ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή.