Δεν αίρεται η ασυλία του Γερ. Γιακουμάτου

Δεν αίρεται η ασυλία του Γερ. Γιακουμάτου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εσωτερικό στη Ν.Δ. «μέτωπο», με έκδηλα χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης, ανέδειξε χθες στη Βουλή η διαδικασία λήψης απόφασης αναφορικά με το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Γερ. Γιακουμάτου, προκειμένου να διερευνηθεί μία υπόθεση φορολογικού περιεχομένου. Ο βουλευτής της Ν.Δ., του οποίου τελικώς η ασυλία δεν ήρθη καθώς 125 βουλευτές ψήφισαν «κατά» και μόνο 68 υπέρ, έστρεψε τα βέλη του κατά του υπουργού Δημ. Τάξης υποστηρίζοντας ότι εκείνος, αλλά και ο γ.γ. του υπουργείου κ. Ανδρεουλάκος, βρίσκονται πίσω από την εις βάρος του δίωξη.

«Δεν θέλουν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, δεν θέλουν να ελέγξουν. Αυτό που θέλουν είναι να χτυπήσουν την πολιτική και ειδικά τον Γερ. Γιακουμάτο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιακουμάτος και συνέχισε: «Πού ανήκει η Οικονομική Αστυνομία; Ποιοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι; Ο γνωστός σε όλους σας κ. Ανδρεουλάκος και ο υπουργός κ. Δένδιας. Συγχαρητήρια που βρήκατε τη λίστα Λαγκάρντ, που πιάσατε τον Ξηρό και το χλωρό και πήγατε την κυρα-Λένη στο Αυτόφωρο». Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την –κατά δήλωση του γαλάζιου βουλευτή– «οικογενειακή επιχείρηση» – οίκο ευγηρίας, στην οποία πλέον ο ίδιος σημειώνει ότι απλώς παρέχει ως γιατρός τις υπηρεσίες του, με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Στη δήλωση «πόθεν έσχες» ο κ. Γιακουμάτος πέραν των χρημάτων που λαμβάνει ως βουλευτική αποζημίωση, καταγράφει και ποσό 29.645 ευρώ ως «λοιπά εισοδήματα», πλην όμως δεν δηλώνονται και εισοδήματα της συζύγου του, η οποία έως τουλάχιστον και τον ισολογισμό του 2012 εμφανίζεται ως πρόεδρος του Γηροκομείου. Ο ίδιος φέρεται να λέει πως η σύζυγός του ήταν πρόεδρος δίχως οικονομικά οφέλη και πως τα μερίσματα καρπώνονται οι δύο κόρες της οικογένειας.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία αποφασίστηκε για άλλες υποθέσεις η άρση ασυλίας για τους κ.κ. Φωτεινή Αραματζή και Χρ. Κέλλα (Ν.Δ.), ενώ απορρίφθηκαν τα αιτήματα για τους κ. Κ. Μουσουρούλη και Π. Κουκουλόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή