Το ΚΚΕ ζητεί μέτρα προστασίας ανέργων

Το ΚΚΕ ζητεί μέτρα προστασίας ανέργων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων επανακαταθέτει το ΚΚΕ, επικαλούμενο τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία η ανεργία αγγίζει το 27,5%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, επιδοτείται μόνο το 12,5% των ανέργων. Στην πρόταση νόμου, μεταξύ άλλων, προτείνεται η παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους του ανέργους χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς, με το ύψος του επιδόματος να καθορίζεται στο 80% του βασικού μισθού, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα επανέλθει στα 751 ευρώ. Προτείνεται, επίσης, το διάστημα ανεργίας να ορίζεται ως συντάξιμος χρόνος και οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη τους να δικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επιπλέον, οι άνεργοι να καταβάλλουν κατά 30% μειωμένα τα τιμολόγια ύδρευσης, ηλεκτρισμού και σταθερών τηλεφώνων, να δικαιούνται δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη, να εντάσσονται στα προγράμματα δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης, να παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στα ανήλικα τέκνα στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και στους φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, πλήρης κάλυψη των σπουδών τους, επίδομα στέγασης και δωρεάν σίτιση. Για όσο διαρκεί η ανεργία, αναστολή κάθε υποχρέωσης για δάνειο, 100% επιδότηση ενοικίου κύριας κατοικίας και απαγόρευση κατάσχεσης κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή