Αρση ασυλίας για άλλους 4 βουλευτές Χ.Α.

Αρση ασυλίας για άλλους 4 βουλευτές Χ.Α.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Αντ. Γρέγου, Ν. Μίχου, Αρτ. Ματθαιόπουλου και Στ. Μπούκουρα της Χρ. Αυγής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία αναμένεται να κλείσει τον κύκλο των συνεδριάσεων ειδικά για τους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος σήμερα, με την εξέταση των περιπτώσεων που αφορούν τους Γ. Γερμενή, Κ. Μπαρμπαρούση, Πολ. Ζησιμόπουλο και Χρ. Αλεξόπουλο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση προσήλθαν για να μιλήσουν οι Ν. Μίχος και Αντ. Γρέγος. Σε συνομιλία που είχαν με δημοσιογράφους, αμφότεροι υποστήριξαν ότι η δίωξή τους είναι πολιτικού χαρακτήρα. Ο πρώτος εξ αυτών, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, υποστήριξε ότι τα δύο όπλα που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του είχαν επίτηδες αφεθεί από τον ίδιο. «Είχα όλο τον χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα. Τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια. Δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, ενώ άλλοι βουλευτές έχουν έως και πέντε άδειες», για να συμπληρώσει πως αποτελεί στόχο ξένων μυστικών υπηρεσιών και μεγαλεμπόρων κρέατος. Αντιθέτως, σε ό,τι αφορά την ποσότητα ινδικής κάνναβης που επίσης βρέθηκε στο σπίτι του, σε ειδική κρύπτη, ο βουλευτής είπε πως ανήκε στον προηγούμενο ενοικιαστή του σπιτιού.

Από την πλευρά του ο Αντ. Γρέγος, που κατηγορείται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε ότι το όνομά του δεν υπάρχει σε κάποιο σημείο της δικογραφίας και συμπλήρωσε ότι δεν έχει μαντικές ικανότητες ώστε να ξέρει τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της Χ.Α. «στην Ελλάδα, στην Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού». Συμπλήρωσε, δε, ότι εντάχθηκε νομίμως σε ένα κόμμα αναγνωρισμένο από τον Αρειο Πάγο.

Στο περιθώριο της συγκεκριμένης διαδικασίας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, εξετάζεται κι ένα παράπλευρο ζήτημα: αφορά στο ενδεχόμενο αντίδρασης της Χ.Α. κατά την τελική φάση, στην Ολομέλεια, όταν δηλαδή θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τη λήψη οριστικής απόφασης. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, σε αυτήν την τελική φάση, όποιοι βουλευτές (των οποίων η υπόθεση εξετάζεται) το επιθυμούν πρέπει να λάβουν τον λόγο. Ως γνωστόν, υπάρχουν βουλευτές της Χ.Α. προφυλακισμένοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή