Από την Ηπειρο η θέση «Ποταμιού» για το γάλα

Από την Ηπειρο η θέση «Ποταμιού» για το γάλα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Γιάννενα περιόδευσε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχίζοντας την τακτική του να συνομιλεί με κατοίκους και να μην εμφανίζεται επί του παρόντος σε τηλεοπτικές εκπομπές, εκτιμώντας ότι αποκομίζει πολιτικά οφέλη ακόμη και εν τη απουσία του όταν οι αντίπαλοί του καταγγέλλουν ως ασαφείς τις θέσεις του «Ποταμιού». Στην πρώτη του στάση, ωστόσο, στο Νεοχώρι Ιωαννίνων, βρήκε αφορμή να διατυπώσει τις θέσεις του για τη διελκυστίνδα που έχει προκύψει με το γάλα.

«Η πρότασή μας, συζητώντας και με τους κτηνοτρόφους, είναι συγκεκριμένη. Θα πρέπει στη συσκευασία του γάλακτος, η κάθε μποτίλια, το κάθε χάρτινο κουτί να λέει εάν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι. Δεν εννοώ τη συσκευασία ή το εργοστάσιο παραγωγής. Αλλά να αναγράφεται αν το γάλα που περιέχεται είναι ελληνικό», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, με προφανή στόχο να μπορούν και οι καταναλωτές να αντισταθούν στην περίπτωση αύξησης των εισαγωγών γάλακτος. Ως προς τη διαφωνία, δε, που έχει προκύψει για το ποιο γάλα θα χαρακτηρίζεται «φρέσκο», χαρακτήρισε πλαφόν τις 6 μέρες, επικαλούμενος την «κρατούσα γνώμη των ειδικών, με παράλληλη κυκλοφορία και του γάλακτος υψηλής θερμικής επεξεργασίας που μπορεί να πωλείται για 30 ή και 35 μέρες. «Είναι απλά τα πράγματα, αλλά, δυστυχώς, για άλλη μία φορά η κυβέρνηση κόντεψε να πνιγεί σε μια κουταλιά γάλα», κατέληξε.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι στις θεσεις του «Ποταμιού» που κοινοποίησε ο κ. Θεοδωράκης είναι όχι μόνον η δημιουργία Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), αλλά και Προϊόντων Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ) για όλες τις περιοχές της χώρας, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να αγοράζουν ντόπια προϊόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή