Αρνητική ψήφος από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης

Αρνητική ψήφος από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιβόητο «όχι σε όλα» αναμένεται να ακουστεί ουκ ολίγες φορές αύριο στη Βουλή, καθώς, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, και όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναμένεται να καταψηφίσουν το επίμαχο πολυνομοσχέδιο. Τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή το έχουν ήδη προαναγγείλει, ενώ αρνητική προεξοφλείται και η ψήφος των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι ωστόσο μέχρι χθες δεν είχαν επίσημη γνώση της εισήγησης του κ. Φώτη Κουβέλη και θα συνεδριάσουν το απόγευμα για να οριστικοποιήσουν τη στάση τους. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε δεν έλειψαν και πάλι χθες τα παράπονα στις τάξεις τους, με τον κ. Γρ. Ψαριανό να μην κρύβει την απαρέσκειά του για τον τρόπο που λαμβάνει πλέον τις αποφάσεις της η ΔΗΜΑΡ. «Δεν χρειάζεται πια να συνεδριάζει ούτε η Εκτελεστική Επιτροπή για να προτείνει κάτι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς τις αποφάσεις μιας ηγετικής ομάδας, την οποία ουδείς γνωρίζει, τις πληροφορούμαστε στις τηλεοράσεις από τις ομιλίες του προέδρου», είπε χαρακτηριστικά στην «Κ» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και να απόσχει της αυριανής ψηφοφορίας.

Την ενόχλησή του για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ θέλησε να δημοσιοποιήσει χθες -ύστερα από καιρό- και ο κ. Σπύρος Λυκούδης. «Απ’ ό,τι άκουσα, ο πρόεδρος είπε ότι θα το καταψηφίσουμε», ήταν η αιχμηρή φράση που χρησιμοποίησε όταν ρωτήθηκε για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο, ενώ δεν δίστασε να επαναλάβει και τις θέσεις του για την επανένωση της Κεντροαριστεράς. «Είχε όλες τις δυνατότητες η ΔΗΜΑΡ και πολιτικά και ηθικά και για λόγους αξιοπιστίας και ηθικοϊστορικούς να ανοίξει τον δρόμο για μια συνάντηση όλου του χώρου της Κεντροαριστεράς. Δεν τολμήσαμε όσο έπρεπε και σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη και ο χώρος αυτός είναι γεμάτος με δυνάμεις και πρωτοβουλίες που εργάζονται για την ανασυγκρότησή του, αλλά δεν ανασυγκροτείται», ανέφερε (Βήμα fm). Δεν έκρυψε επίσης τη μεγάλη ανησυχία του για τη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, αλλά «ως αριστερός», όπως είπε, «έχω την αισιοδοξία και πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε».

Από την πλευρά τους πάντως, οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη θεωρούσαν αναιτιολόγητες τις όποιες ενστάσεις ακούγονται για την επιλογή του κόμματος. «Η καταψήφιση είναι φυσική συνέπεια όλων των επιμέρους απόψεων που διατυπώνει τον τελευταίο καιρό η ΔΗΜΑΡ και εξηγήθηκε επαρκώς και από τον πρόεδρο», έλεγαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή