Ιω. Βρούτσης: «Θα υπάρξει σύγκλιση για το γάλα, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί»

Ιω. Βρούτσης: «Θα υπάρξει σύγκλιση για το γάλα, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει σύγκλιση στο θέμα του γάλακτος και το βράδυ το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως τόνισε, «είναι λογικό να υπάρχουν διαβουλεύσεις και διαφορετικές απόψεις αλλά στο τέλος θα υπάρξει σύγκλιση και επιτυχία».

O κ. Βρούτσης έπλεξε το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα («έχω κλείσει τον κύκλο μου στο ΥΠΟΙΚ») χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «πετυχημένο υπουργό που κράτησε το τιμόνι της εθνικής μας οικονομίας την πιο δύσκολη στιγμή, ενώ για τον κ. Σαμαρά ανέφερε ότι είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα. «Είμαστε όλοι, ο πρωθυπουργός, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Μιχελάκης, ενωμένοι σαν γροθιά» παρατήρησε.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεις εργασίας, καθώς η κυβέρνηση με παρέμβασή της συνολικά μειώνει κατά 5 μονάδες το μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις (4 μονάδες από το εργοδοτικό κόστος και μία μονάδα απ' τις ασφαλιστικές εισφορές).

Σημείωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο δεν θα δουν μείωση στον μισθό τους αλλά αντίθετα θα δουν αύξηση. Επανέλαβε μάλιστα ότι ο θεσμός των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα δεν θίγεται.

Ο Γιάννης Βρούτσης εξήγγειλε και την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να θέσει τέλος στον κατακερματισμό των ταμείων. «Δεν είναι τιμή για τη χώρα μας το κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα που χτίστηκε σε πελατειακές σχέσεις γεμάτο εξαιρέσεις και πελατειακές σχέσεις. Πρέπει επιτέλους και το θέμα των ταμείων να τελειώσει, και να εξυγιανθεί το σύστημα» υπογράμμισε.

«Δεν είμαι μάγος ούτε έχω σκοπό να κάνω 100.000 προσλήψεις. Το πρόβλημα της αναμονής για συντάξεις είναι ντροπή, δεν είναι θέμα προσλήψεων, ούτε θέμα των τελευταίων 2 – 3 ετών, και θα λυθεί με το σύστημα ΑΤΛΑΣ. Από εδώ και πέρα θα λυθεί για πάντα. Σύντομα με ένα απλό κλικ θα δίνονται οι συντάξεις» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι με την εφαρμογή του συστήματος ΑΤΛΑΣ απο το υπουργείο Εργασίας, καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας, ενώ απο το Νοέμβριο όλοι όσοι ασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1994 θα μπορούν να βλέπουν τα ένσημά τους στο διαδίκτυο. Όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, από το 2015 το μέτρο θα επεκταθεί και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Ο υπουργός Εργασίας είπε τέλος ότι μπορεί να καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΑΕΔ και το επίδομα μητρότητας, αλλά αντικαθίστανται από ένα επίδομα που θα δίνεται στην οικογένεια από ένα παιδί και πάνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή