Διαβουλεύσεις για γάλα, ακατάσχετο και τεχνικά επαγγέλματα

Διαβουλεύσεις για γάλα, ακατάσχετο και τεχνικά επαγγέλματα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβουλεύσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας με επίκεντρο το θέμα του γάλακτος και όχι μόνο σε μία προσπάθεια να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ το πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ένας συμβιβασμός (ισοδύναμο), ώστε η τρόικα να υποχωρήσει στο θέμα της διατύπωσης της μεταρρύθμισης στο γάλα, αλλά αυτό δεν είναι και το μοναδικό θέμα των συζητήσεων που γίνονται μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ρύθμιση για αύξηση του ακατάσχετου ορίου στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ καθώς και το θέμα των αλλαγών στις αρμοδιότητες των τεχνικών επαγγελμάτων απασχολούν τις διαπραγματεύσεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο όπου οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα υπερψηφιστούν, ενώ η τρόικα προσπαθεί να διασφαλίσει ότι θα  ψηφιστούν όλα εκείνα τα μέτρα όπως συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση κατά την επτάμηνη διαπραγμάτευση που προηγήθηκε.

Ωστόσο, τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στην τρόικα είναι διάχυτος ο φόβος ότι αν σήμερα υπάρξει υπαναχώρηση ως προς τα συμφωνημένα από την πλευρά της κυβέρνησης, θα ενταθούν από τους βουλευτές οι πιέσεις για τη μη προώθηση μεταρρυθμίσεων. Κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την τρόικα,  το οποίο κανένας δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή