Αρση ασυλίας για πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αρση ασυλίας για πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοσιοποίηση της ύπαρξης του επίμαχου «οπτικοακουστικού υλικού» από τον Ηλ. Κασιδιάρη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής στην αρχή προκάλεσε σύγχυση: ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, περιγράφοντας τη βιντεοσκόπηση, εξαιτίας του τρόπου που μιλούσε και αναφερόταν σε αυτήν, δεν έδωσε τη δυνατότητα στους βουλευτές που τον άκουγαν να αποκομίσουν σαφή αίσθηση του τι ακριβώς είχε συμβεί.

Υπό αυτό το πρίσμα, χαρακτηριστικό είναι ότι με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο, κατατέθηκε το αίτημα να διακοπεί η συνεδρίαση (η οποία αφορούσε τη λήψη απόφασης για την άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής), προκειμένου να πληροφορηθούν άπαντες το περιεχόμενο του «υλικού», πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. «Αν διαπράχθηκαν τέτοια πράγματα, τότε έχουμε παρακράτος εναντίον παρακράτους», είπε ο κ. Καμμένος.

«Αν υπάρχει υλικό, να διανεμηθεί. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα», σχολίασε αμέσως ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

Τελικώς, η συνεδρίαση δεν διακόπηκε και από τη διεξαχθείσα ψηφοφορία προέκυψε απόφαση να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με 200 θετικές ψήφους για τους Αρβανίτη, Κασιδιάρη και Ζαρούλια, 199 για Κούζηλο και 195 για Κουκούτση. Οι 11 της Χ.Α. ψήφισαν «κατά», ενώ υπήρξε και μία 12η αρνητική ψήφος, του κ. Γ. Καλαντζή (Ν.Δ.) ειδικά για τον Δ. Κουκούτση.

Νωρίτερα, με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, ο Αρτ. Ματθαιόπουλος προανήγγειλε «ανέβασμα του βίντεο στο Διαδίκτυο», κάνοντας λόγο για «ανατριχιαστικούς διαλόγους».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και αφού είχε αποχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημ. Παπαδημούλης ζήτησε άμεσα να προσέλθουν στη Βουλή να μιλήσουν για την υπόθεση τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι κ. Δένδιας και Αθανασίου.

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για να διατηρούνται σκιές όσον αφορά την κυβέρνηση», έσπευσε να σημειώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του μικρότερου εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, Π. Κουκουλόπουλος.

Οι εξελίξεις τραυματίζουν καίρια ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία του κοινοβουλευτικού συστήματος, είπε από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης, ενώ οξύτατος στην κριτική του ήταν εκ μέρους του ΚΚΕ ο Χρ. Κατσώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή