Η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει διάλογο με Τσούκαλη

Η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει διάλογο με Τσούκαλη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα περιστατικό με τον κ. Μπαλτάκο το οποίο και ο ίδιος ο κ. Κουβέλης έχει σε ανύποπτο χρόνο υποστηρίξει ότι στάθηκε καθοριστικό για την επιλογή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση έσπευσε να αναδείξει χθες η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας Μπαλτάκου – Κασιδιάρη. Το περιστατικό αφορά διάλογο μεταξύ του κ. Μπαλτάκου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, τις ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών, πέρυσι το καλοκαίρι, με θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο κ. Τσούκαλης, ο κ. Μπαλτάκος τον είχε καλέσει στο γραφείο του στη Βουλή και του είχε διαμηνύσει ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποχωρούσε από την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει αμέσως εθνικές εκλογές και να συνθλίψει τον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Στη δε ερώτηση του κ. Τσούκαλη «και με ποιους θα κυβερνήσει;» ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να του απάντησε «με τη Χ.Α.», δίδοντάς του, μάλιστα, το ελεύθερο να μεταφέρει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τη συνομιλία τους.

Ο διάλογος αυτός, τον οποίο αμέσως μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση είχε περιγράψει και ο ίδιος ο κ. Κουβέλης στους «Φακέλους» του ΣΚΑΪ, υπήρξε, κατά τον ίδιο, η ουσιώδης αιτία που πήρε τότε την απόφασή του, αρνούμενος να συγκυβερνά με πρόσωπα που είχαν ανάλογες ιδέες. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη δήλωναν χθες την καθυστερημένη δικαίωσή του, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι οι απόψεις του κ. Μπαλτάκου είχαν ουκ ολίγες φορές αναδειχθεί και στον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και στις εν γένει αντιδράσεις του σε όποιο προοδευτικό μέτρο εισηγείτο η ΔΗΜΑΡ.

Η Αγίου Κωνσταντίνου σχολίασε τις χθεσινές εξελίξεις με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση. «Οι συνομιλίες Μπαλτάκου – Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της Ν.Δ. με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα», ανέφερε η ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: «Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα, που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χ.Α.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή