Παιχνίδια με τη Χ.Α. καταγγέλλει η ΔΗΜΑΡ

Παιχνίδια με τη Χ.Α. καταγγέλλει η ΔΗΜΑΡ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη «μιας ακροδεξιάς ομάδας στο Μαξίμου που σχεδίαζε ανοίγματα στους νεοναζί» και μάλιστα «με την κάλυψη του κ. Αντ. Σαμαρά» κατήγγειλε χθες η ΔΗΜΑΡ. Εχουν σημασία και οι φράσεις που χρησιμοποίησε η Αγ. Κωνσταντίνου, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φ. Κουβέλης μίλησε ανοιχτά για όσα μέχρι πρότινος υπαινισσόταν ή περιέγραφε με πολύ προσεκτικότερο τρόπο.

Η πολύ σκληρή ανακοίνωση προέκυψε ως απάντηση της ΔΗΜΑΡ στον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος στη χθεσινή του συνέντευξη (Real) διέψευσε ότι τον Ιούνιο του 2013 είχε απειλήσει το κόμμα του κ. Κουβέλη με προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να συμπράξει η Ν.Δ. με τη Χ.Α. σε μια επόμενη κυβέρνηση, αν η ΔΗΜΑΡ δεν υπερψήφιζε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο παραιτηθείς γραμματέας υποστήριξε ότι στην επίμαχη συζήτηση που είχε με τον κ. Λ. Τσούκαλη (αυτήν επικαλείται και η ΔΗΜΑΡ) είχε απλώς προειδοποιήσει τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ότι η σύμπραξη με τη Χ.Α. θα ήταν ένα απευκταίο σενάριο, καλώντας τον να μεταπείσει τον κ. Κουβέλη να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ωστόσο η ΔΗΜΑΡ όχι μόνον ενέμεινε στη δική της εκδοχή, αλλά χθες προχώρησε σε ωμές καταγγελίες για εκείνη την περίοδο. «Ο κ. Μπαλτάκος εκ των υστέρων επιδιώκει να διασκεδάσει τις πραγματικές προθέσεις της ακροδεξιάς ομάδας του Μαξίμου η οποία σχεδίαζε ανοίγματα της Ν.Δ. στους νεοναζί. Και αυτό προκύπτει από την πολιτική ατζέντα της Ν.Δ. εκείνη την εποχή (αντιρατσιστικός νόμος, ιθαγένεια, κλείσιμο ΕΡΤ). Οι πράξεις αυτές μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα επιβεβαιώνουν τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνητικού κόμματος με την κάλυψη του πρωθυπουργού», ανέφερε η ανακοίνωση. Σχετική δήλωση έκανε και ο ίδιος ο κ. Κουβέλης, ο οποίος κάλεσε επί λέξει την κυβέρνηση «άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χ.Α.», αποφεύγοντας ωστόσο να υιοθετήσει όσα είπε στο βίντεο ο κ. Μπαλτάκος.

Την ίδια στιγμή, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε (STAR) σε ύπαρξη πολιτικών ευθυνών σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, ενώ χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις επιβεβαίωση της θέσης του ΚΚΕ ότι ο φασισμός βγαίνει από τη μήτρα αυτού του συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή