ΚΚΕ: Nα μην παρασυρθεί από τους πανηγυρισμούς ο λαός

ΚΚΕ: Nα μην παρασυρθεί από τους πανηγυρισμούς ο λαός

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από το πανηγυρικό κλίμα που διαμορφώνει η κυβέρνηση για την έξοδο στις αγορές κινείται το ΚΚΕ. Τον τόνο έδωσε χθες ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, που έδωσε το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την όποια πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει στη συνέχεια, αφού όλα αυτά θα πατήσουν πάνω σε σωρεία αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων, θα πατήσουν πάνω στη μόνιμη εποπτεία της Ε.Ε., στα Μνημόνια διαρκείας. Μόνη ρεαλιστική απάντηση σήμερα είναι: Λαϊκή ενότητα, συμμαχία, αγώνας, ισχυρό το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Χθες, το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό φυλλάδιο για τις ευρωεκλογές, ενώ σήμερα θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Στο φυλλάδιο, που φέρει το σύνθημα «Οχι στα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων», παρατίθενται συνοπτικά οι προβλέψεις της «Στρατηγικής για την Ευρώπη του 2020» και του «Συμφώνου για το Ευρώ», από τις οποίες, κατά το ΚΚΕ, προκύπτει ότι «στην Ε.Ε. έχουν αποφασίσει Μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς». Επισημαίνεται, δε, ότι έχει μεγάλη σημασία η καταδίκη των κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε., αλλά και η απομόνωση της Χρυσής Αυγής.

Ζητείται, τέλος, ψήφος στο ΚΚΕ «για αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, με τον λαό στην εξουσία και κοινωνική ιδιοκτησία του πλούτου που υπάρχει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή