Το ΚΚΕ ζητεί χορήγηση 1.000 ευρώ σε ανέργους

Το ΚΚΕ ζητεί χορήγηση 1.000 ευρώ σε ανέργους

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης στους ανέργους, ύψους 1.000 ευρώ, «αυτές τις γιορτινές ημέρες», ώστε «να πάρουν μια ανάσα», ζήτησε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Επιπλέον, τόνισε σε δήλωσή του ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και από την οποία προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, η παροχή πλήρους – δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η χορήγηση δυνατότητας δωρεάν μετακινήσεων στις συγκοινωνίες και η αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος που κάποιος είναι άνεργος.

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, χαρακτήρισε «υποχρέωση του κράτους –και ο δήμος είναι το τοπικό κράτος– να δοθεί άμεση φροντίδα στους άστεγους και τους πεινασμένους». Ο κ. Σοφιανός ζήτησε να χορηγηθούν στον δήμο οι πόροι που δίνονται σε ΜΚΟ για ανάλογες δράσεις, ώστε να διευρυνθούν οι δυνατότητες και να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του υπάρχοντος επιστημονικού προσωπικού, με θέσεις σταθερής απασχόλησης για τους εργαζομένους. Χαρακτήρισε, τέλος, «υπονόμευση της λειτουργίας του ΚΥΑΔΑ την επί πενταετία παγωμένη χρηματοδότησή του από τον δημοτικό προϋπολογισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή