ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Ευ. Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ

aichmes-ey-venizeloy-kata-toy-syriza-2019090

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, εξαπέλυσε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την άποψή του ότι «βγαίνουμε από την κρίση και το Μνημόνιο», προβλέποντας την επιστροφή στην «κανονικότητα μιας ευρωπαϊκής χώρας». Αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι «κάποιοι στενοχωριούνται, κάποιοι λυπούνται, αντί να χαίρονται με τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα οικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαιτέρως μάλιστα στο δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο μετρήθηκε στο 2,1% για το 2013, δηλαδή κάτω από το όριο του 3% που προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες. Τόνισε, μάλιστα, ότι η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών επηρεάζει θετικά μια σειρά δυνατοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο δανεισμός, τόσο του κράτους όσο και των τραπεζών.

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε, επίσης, ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου «θα πιεστεί από το αποτέλεσμα των εκλογών». Ως προς την υπόθεση της κ. Σουλεϊμάν, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «η διαχείριση των θεμάτων αυτών από τα πολιτικά κόμματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μια διαχείριση συγκυριακή και μικροκομματική». Και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη «γνώσης, ωριμότητας και σύνεσης».

Περιοδείες

Σε ενδοκομματικό επίπεδο, ο κ. Βενιζέλος θα ενεργοποιηθεί τον τελευταίο μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, συμμετέχοντας και ο ίδιος σε κάποιες από τις περιοδείες που σχεδιάζονται από την εκλογική επιτροπή της Χαρ. Τρικούπη. Σε χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής αποφασίστηκε ότι όλα τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος θα αναλάβουν την ευθύνη περιφερειών προκειμένου να επιβλέπουν, να σχεδιάζουν, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην προεκλογική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ευθύνες αναλαμβάνουν οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά, Κ. Σκανδαλίδης, Ι. Μανιάτης, Θ. Τσαυτάρης, Π. Κουκουλόπουλος και Τ. Ρήγας, σε συνεργασία με τους εν ενεργεία βουλευτές (σε όποιες εκλογικές περιφέρειες υπάρχουν). Σε αυτές τις τοπικές επιτροπές που θα ενεργοποιηθούν συντόμως, θα περιλαμβάνονται πρώην βουλευτές καθώς και μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Η ενεργοποίηση των κατά τόπους στελεχών της Χαρ. Τρικούπη με τη συμμετοχή των λεγόμενων πρωτοκλασάτων δεν συνδέεται με την εξελισσόμενη προεκλογική δραστηριότητα της «Ελιάς», αλλά αποτελεί παράλληλη καμπάνια του ΠΑΣΟΚ προκειμένου ακριβώς να αναδείξει την αυτονομία του κόμματος. Αλλωστε, τα περισσότερα από τα στελέχη που ενεργοποιούνται στην εκλογική επιτροπή ήταν ευθύς εξαρχής κατά της δημιουργίας ενός κεντροαριστερού σχηματισμού, ο οποίος θα  υποβάθμιζε την παρουσία του ΠΑΣΟΚ.