ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Γλέζος: “Δεν δικαιούμαι να απέχω”

manolis-glezos-amp-8220-den-dikaioymai-na-apecho-amp-8221-2019498

"Στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω" δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

"Λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος. "Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους. Γέρασα διεκδικώντας γι’ αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας…"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο κ. Γλέζος θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνου στο ηρώον του Δήμου Βιάννου, στην Κρήτη, όπου οι Γερμανοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ 1.400 αμάχους σε αντίποινα για τη δράση των ανταρτών το 1943. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, μάλιστα, ότι επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να θέσει ο Μανώλης Γλέζος στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της αποκατάστασης του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό, στην πρώτη συνεδρίαση, όπου θα προεδρεύσει ως ο γηραιότερος βουλευτής».