Κ. Χατζηδάκης: Εξυγιαντική παρέμβαση το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Κ. Χατζηδάκης: Εξυγιαντική παρέμβαση το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι οι αριθμοί στην οικονομία θα έχουν σταδιακά αποτελέσματα και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στην οικονομία προηγούνται οι αριθμοί και ακολουθεί η επίπτωση στη ζωή μας. Κάτι ανάλογο συνέβη και με το δημόσιο χρέος.

Τώρα καθώς έχουν μπει τα θεμέλια, υπάρχει πολιτική σταθερότητα, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, η επίδραση στην καθημερινή ζωή θα αρχίσει να φαίνεται» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ  στην ερώτηση αν αυτό θα σημάνει και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο απάντησε: «Θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά. Αυτό που κάναμε τόσο καιρό ήταν να βάλουμε τα θεμέλια, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα, γι’αυτό τώρα είμαστε και σε καλύτερο κλίμα. Εχουμε στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα εντεινόμενο ρυθμό επενδύσεων, όπως ο αγωγός TAP, η επένδυση του Ελληνικού, όλα αυτά, δημιουργούν ένα κλίμα πιο αισιόδοξο. Δεν είμαστε σε έναν κήπο με τριαντάφυλλα, αλλά το πράγμα προχωρά».

Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει από αύριο η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο που κατατέθηκε στις 17 Απριλίου 2014 στη Βουλή προς ψήφιση, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για την προσπάθεια δημιουργίας διαφανούς συστήματος και μια εξυγιαντική παρέμβαση.

«Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να ακολουθούμε τον δρόμο της κοινής λογικής. Λέμε ότι ο πάγκος των παραγωγών πρέπει να διαχωρίζεται από τον πάγκο των εμπόρων. Είναι κακό να υπάρχει παραπάνω ενημέρωση; Είναι κακό να υπάρχει ένα διαφανές σύστημα;» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

«Λέμε να υπάρχει ισότητα, λέμε να γίνεται κλήρωση για τις θέσεις για ένα χρόνο με εποπτεία δικαστικών και για ένα χρόνο να ισχύει η ίδια θέση. Το υπουργείο ένα πράγμα δεν μπορεί να συζητήσει, το να μην υπάρχουν διαφανή κριτήρια», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας λόγο για «ψευδοπρόβλημα».

«Είναι ψευδοπρόβλημα κι έχουμε να κάνουμε με τον φόβο του καινούργιου ή με το ότι κάποιοι έχουν βολευτεί με το καθεστώς της αδιαφάνειας, κάτι που δεν θα ήθελα να πιστέψω.

Το άλλο που κάνουμε είναι να βάζουμε αυστηρότερες ποινές για τον θεσμό της ασφάλειας στην εργασία. Είναι μια εξυγιαντική παρέμβαση που δεν θα έπρεπε να συναντά αντιρρήσεις» κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή