ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση για ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα απο τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για τη διεξαγωγή ντιμπέϊτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα υπέβαλλε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διεξαχθούν δύο συζητήσεις: η πρώτη να αφορά τις οικονομικές εξελίξεις που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου και η δεύτερη τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άν. Ασημακοπούλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Τελικώς» αναφέρει η ανακοίνωση «παρέπεμψαν και οι δύο στη διακομματική επιτροπή, η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της» και καταλήγει:

«Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη».