Νέο αίτημα άρσης ασυλίας Κασιδιάρη για υπόθεση Μπαλτάκου

Νέο αίτημα άρσης ασυλίας Κασιδιάρη για υπόθεση Μπαλτάκου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεο αίτημα  για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη καλείται να εξετάσει η Βουλή καθώς σήμερα διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά στην παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με το πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέγραψε παρανόμως την επίμαχη συνομιλία. Κατόπιν αυτού, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να απαγγελθεί σεβάρος του κατηγορίας με βάση το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στην παρανομη καταγραφή. Το αδίκημα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και επισύρει πολυετή καθειρξη.

Καταθέτοντας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας ο κ. Μπαλτάκος είχε αρνηθεί ότι ήταν κρυφή η συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη, τονίζοντας ότι συναντήθηκαν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας. Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι η συνάντηση έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο.

Οπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, η δικογραφία αυτή θα παραπεμφθεί προς εξέταση στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά απόφαση από την Ολομέλεια δεν αναμένεται να ληφθεί πριν από τις εκλογές, καθώς την ερόμενη εβδομάδα, ακριβώς ενόψει των εκλοιγικών αναμετρήσεων, η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή