Από το 2004 η απαγόρευση σποτ μη πολιτικών φορέων

Από το 2004 η απαγόρευση σποτ μη πολιτικών φορέων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην έντονη διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έχει προκαλέσει η απαγόρευση, κατά την προεκλογική περίοδο, της μετάδοσης μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών μηνυμάτων με πολιτικό περιεχόμενο από φορείς που δεν είναι πολιτικά κόμματα. Η απαγόρευση προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση (30/4/2014) για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον χρόνο προβολής των κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Σχετικές υπουργικές αποφάσεις εκδίδονται πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας και από το 2004 και μετά η συγκεκριμένη απαγόρευση περιλαμβάνεται σε όλες τις αποφάσεις προς εφαρμογή του σχετικού νόμου. Πάντως, ο ΦΣΑ κάνει λόγο για «πρωτοφανή πράξη φίμωσης του δημοκρατικού λόγου και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων κ.ά.» και καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η «πρωτοφανής» υπουργική απόφαση «είναι άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του πανικού που διακατέχει τον πρωθυπουργό μπροστά στην εκλογική του συντριβή», ενώ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση.

Η αντίδραση του ΦΣΑ οφείλεται στο γεγονός ότι μόλις χθες ξεκίνησε η μετάδοση ραδιοφωνικού σποτ του Συλλόγου με αντικυβερνητικό περιεχόμενο. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Σύλλογος έχει καλέσει τα μέλη του να αναρτήσουν στα φαρμακεία τους αφίσα κατά της συγκυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή