Μπακογιάννη: Κρίσιμο το άθροισμα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Μπακογιάννη: Κρίσιμο το άθροισμα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα ότι η υπάρχουσα Βουλή μπορεί να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, ακόμη κι αν ο κ. Ευ. Βενιζέλος πραγματοποιούσε την απειλή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση στον απόηχο μιας εκλογικής ήττας της «Ελιάς», εξέφρασε χθες η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Παίρνοντας θέση στα αριθμητικά σενάρια περί του εκλογικού αποτελέσματος, η πρώην υπουργός αναγνώρισε (Real) πως θα συνιστά μείζον πολιτικό θέμα «εάν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπολείπονται στο άθροισμά τους του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι «αυτό δεν θα συμβεί». Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν θα εξωθήσει σε πτώση την κυβέρνηση, επιταχύνοντας έτσι και την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση «η σταθερότητα της κυβέρνησης δεν πρέπει να διακυβευθεί…». Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. όπου γίνεται συζήτηση για τις εθνικές εξελίξεις βάσει του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είπε η κ. Μπακογιάννη και προσέθεσε πως «εθνικές εκλογές αυτή τη στιγμή θα μας ρίξουν πίσω από τις προσπάθειες τις οποίες έχουμε κάνει με τις θυσίες του ελληνικού λαού… δεν μας επιτρέπεται να χάσουμε την μπάλα».

Περί «Νέας Ελλάδας»

Η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε άκρως επιφυλακτική έναντι του σχεδιασμού που υπάρχει στο επιτελείο του πρωθυπουργού για μετεξέλιξη και μετονομασία της Ν.Δ. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να αλλάζουν ονόματα τα κόμματα. Περιεχόμενο πρέπει να αλλάζουν, η προσέγγιση της πολιτικής πρέπει να αλλάζει. Και όταν αλλάξει η πολιτική, θα είναι σαφής και δεν θα χρειαστεί να αλλάξει το όνομα», επανέλαβε η κ. Μπακογιάννη, που μετ’ επιτάσεως θέτει το ζήτημα της πολιτικής στροφής της Ν.Δ. προς τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή