ΚΚΕ: Τα δύο μεγάλα κόμματα συμπλέουν

ΚΚΕ: Τα δύο μεγάλα κόμματα συμπλέουν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «πολιτικό όπλο» διπλής στόχευσης περιέγραψε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές και τις εκλογές σε δήμους και περιφέρειες. «Σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δεν αστοχεί απ’ τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει και χτυπά τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της Ε.Ε., των μονοπωλίων», τόνισε σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο κ. Κουτσούμπας παρενέβη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το σύνθημα «Νέα Ελλάδα», λέγοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα χρησιμοποιούν ακόμα και τα ίδια συνθήματα, που «αποκαλύπτουν τη σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της Ε.Ε.». Επιτέθηκε στη Ν.Δ., λέγοντας ότι η «Νέα Ελλάδα» που προωθεί «φτιάχνεται κατά παραγγελία του κεφαλαίου από τα ίδια υλικά της εκμετάλλευσης και της φοροληστείας της εργατικής τάξης, των ΕΒΕ, των αγροτών και των κτηνοτρόφων». Επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η «Νέα Ελλάδα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι ίδια και απαράλλαχτη γιατί τρέφει ψεύτικες ελπίδες, καλλιεργεί και μπόλικες αυταπάτες στον λαό ότι μπορεί να ζει το ίδιο καλά αυτός και οι εκμεταλλευτές του».

Τόνισε, τέλος, ότι «η νέα Ελλάδα που θα χτίσει η εργατική τάξη, ο λαός της, θα είναι η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ε.Ε., θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή