Αντιπαράθεση στον Πειραιά με αφορμή μαθητική ημερίδα

Αντιπαράθεση στον Πειραιά με αφορμή μαθητική ημερίδα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Δρίτσας κατήγγειλε ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» κ. Γιάννης Μώραλης εκμεταλλεύθηκε για προεκλογικούς λόγους μαθητική ημερίδα που διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του υπ. Παιδείας, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Δρίτσα, ο κ. Μώραλης, παρών και ο ίδιος στην εκδήλωση για το ολυμπιακό ιδεώδες, επιχείρησε να «προσηλυτίσει» τους νεαρούς μαθητές που βρέθηκαν στο «Καραϊσκάκης», στους οποίους μάλιστα μοιράστηκαν και καπέλα με το όνομα του συνδυασμού του. Από την πλευρά του, ο κ. Μώραλης διέψευσε (Mega) ότι υπήρξε διανομή οποιουδήποτε εκλογικού υλικού, ενώ και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σημειώνει πως «οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όπως κάθε φορά, έλαβαν καπελάκια και μπλουζάκια με το σήμα της ΕΘΝ.Ο.Α… Κανένα προεκλογικό υλικό δεν διανεμήθηκε από τη γραμματεία της ΕΘΝ.Ο.Α…».

Ωστόσο, σύμφωνα με την πλευρά Δρίτσα αλλά και συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων του Πειραιά, «άτομα που φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο της παράταξης του κ. Μώραλη και το σύνθημα “ένας Πειραιάς που αξίζει στα παιδιά μας” βρίσκονταν στον χώρο, μοιράζοντας καπέλα και νερά στους μαθητές. Επικαλούνται δε και σχετικό φωτογραφικό υλικό. Συνεργάτες του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου έκαναν από την πλευρά τους λόγο για μία εκδήλωση προγραμματισμένη εδώ και πολλούς μήνες και απέρριπταν κάθε υπαινιγμό για εμπλοκή τους στο εν λόγω περιστατικό. Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή ημερίδα ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Ισ. Κούβελος.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται η χρωματική απεικόνιση της πολιτικής φυσιογνωμίας των υποψηφίων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές το βράδυ των εκλογών, καθώς πληθαίνουν αυτοί που δεν θέλουν να «χρωματιστούν». Με κοινή επιστολή τους στην εταιρεία SingularLogic τέσσερις υποψήφιοι περιφερειάρχες –Γιάννης Μαχαιρίδης (Νότιο Αιγαίο), Κώστας Μπακογιάννης (Στερεά Ελλάδα), Απόστολος Τζιτζικώστας (Κεντρική Μακεδονία) και Γιάννης Σγουρός (Αττική)– ζήτησαν να μην υπάρξει χρώμα που να χαρακτηρίζει τον συνδυασμό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή