Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα πάει μακριά

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα πάει μακριά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι «οι Κασσάνδρες θα διαψευσθούν» και ότι «η ΔΗΜΑΡ θα καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα στην κάλπη των ευρωεκλογών» έκανε χθες ο κ. Φ. Κουβέλης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «καλή» την παρουσία του κόμματός του στον α΄ αυτοδιοικητικό γύρο, προέβλεψε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν τα δυσμενή για την Αγ. Κωνσταντίνου δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά απέφυγε να θέσει έναν πήχυ επιτυχίας στις ευρωκάλπες. Στις ερωτήσεις για το αν θα είναι ικανοποιημένος αν το κόμμα του απλώς εκλέξει έναν ευρωβουλευτή χάνοντας ακόμη και τη μισή δύναμη που είχε στις εθνικές κάλπες, αρκέστηκε στην απάντηση ότι «η ΔΗΜΑΡ έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά», ενώ ως προς τις δικές του προθέσεις υπενθύμισε τη συντριπτική πλειοψηφία με την οποία επανεξελέγη πρόεδρος στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του.

Κάθετα αρνητικός ήταν ο κ. Κουβέλης σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να επανακάμψει στη σημερινή συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως των νέων συσχετισμών που πιθανώς να προκύψουν στις ευρωκάλπες. Αντιθέτως, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρκή πολιτική αμφισημία του, τόνισε ότι η χώρα «εχει μπει στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας» και υπονόησε ότι εάν διασφάλιζε ένα προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας βασισμένο στις θέσεις του κόμματός του, θα μπορούσε να συζητήσει εκ νέου μια συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ένα προοδευτικό κυβερνητικό σχήμα.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Κουβέλης απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να αποδοκιμάσει τον κ. Βασ. Οικονόμου, ο οποίος παρά τη γραμμή του κόμματος στήριξε δημοσίως τον κ. Γ. Μώραλη στη δημοτική μάχη του Πειραιά. Αρκέστηκε στο σχόλιο ότι «εκφράζει προσωπικές του απόψεις». Το πιθανότερο, βεβαίως, είναι ότι ο κ. Κουβέλης δεν γνώριζε και νεότερη χθεσινή δήλωση του κ. Οικονόμου με την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ όχι μόνο στήριξε και τον κ. Γ. Σγουρό αποδοκιμάζοντας «τις αντιμνημονιακές κορώνες της κ. Δούρου», αλλά αποκάλεσε «Πόντιο Πιλάτο» το κόμμα του για την απουσία ξεκάθαρων θέσεων ενόψει β΄ γύρου…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή