Αναμονή στη ΔΗΜΑΡ για το οριακό 3%

Αναμονή στη ΔΗΜΑΡ για το οριακό 3%

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μακρά νύχτα αναμένουν τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μέχρι να διαμορφωθεί οριστικά το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα και εάν εκλέξει ή όχι ευρωβουλευτή, δηλαδή εάν καταφέρει να ξεπεράσει το κρίσιμο όριο του 3%.

Από το αποτέλεσμα του exit poll, καθώς και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν, εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα πρόκειται να είναι οριακό για τη ΔΗΜΑΡ και θεωρείται παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη πριν ανακοινωθεί, τουλάχιστον, το 25% των πραγματικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, θεωρούν ότι τα διαφαινόμενα αποτελέσματα φανερώνουν ότι η πόλωση που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες, λειτούργησε εις βάρος των μικροτέρων κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα δεδομένα του τελικού αποτελέσματος, συμπεριλαμβανομένων και των αδυναμιών που εμφάνισε η ΔΗΜΑΡ, θα εξετασθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος.

«Θα προτιμούσα να δω ένα πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά αν είναι αυτό, είναι καταστροφικό αποτέλεσμα για την παράταξη» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας το exit poll για τις ευρωεκλογές.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «δεν ξέρω αν κάποιος θα θέσει θέμα ηγεσίας για τον κ. Κουβέλη. Νομίζω ότι με το 2% δεν μπαίνει θέμα ηγεσίας».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα πρέπει πλέον η ΔΗΜΑΡ να δει την προοπτική μιας ευρύτερης κεντροαριστεράς συνεργασίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή