Απορρίπτεται το σχέδιο Κουβέλη για συνέδριο στη ΔΗΜΑΡ

Απορρίπτεται το σχέδιο Κουβέλη για συνέδριο στη ΔΗΜΑΡ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Κατ’ ιδίαν επαφές με βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα αρχίσει ο κ. Φ. Κουβέλης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οξύτατη κριτική που δέχεται για τη συντριβή του στις ευρωεκλογές. Ολες, ωστόσο, οι ενδείξεις είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσει ακόμη και στο έκτακτο συνέδριο που προανήγγειλε ο πρόεδρός της, αν προηγουμένως δεν αποσαφηνίσει τις δικές του προθέσεις σε σχέση με το μέλλον της ΔΗΜΑΡ. Αρκετοί βουλευτές ομολογούν πλέον ότι οι τοπικές οργανώσεις τελούν υπό διάλυση και υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο που χρειάζεται το κόμμα είναι να αναδείξει και πάλι τη διχοστασία του.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Σπ. Λυκούδης χαρακτήρισε χθες το έκτακτο συνέδριο «άχρηστη ιστορία» και τόνισε ότι χρειάζεται «σοβαρότητα, ειλικρίνεια και γενναιότητα». Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, κάλεσε τον κ. Κουβέλη να συναισθανθεί τις προσωπικές του ευθύνες και να πράξει τα δέοντα. Ακόμη πιο ευκρινώς το είπε ο κ. Ανδρ. Παπαδόπουλος. «Σε ένα έκτακτο συνέδριο πας είτε για αλλαγή γραμμής και άρα ηγεσίας είτε για επιβεβαίωση της γραμμής που ακολουθείς», τόνισε και έθεσε το ερώτημα: «Τι από τα δύο επιζητεί η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ;».

Με απλά λόγια, όλο και περισσότεροι φέρονται πλέον να προσχωρούν στην άποψη που διετύπωσαν ήδη από προχθές οι βουλευτές Γρ. Ψαριανός και Β. Οικονόμου θέτοντας ευθέως ζήτημα παραίτησης Κουβέλη. Το ίδιο, άλλωστε, συζητούν πολλά ακόμη στελέχη, χωρίς ωστόσο να έχουν την ίδια άποψη για το μέλλον του κόμματος. Ο κ. Λυκούδης τόνισε χθες πως «όταν στον χώρο της Κεντροαριστεράς κινούνται τρεις πολιτικοί σχηματισμοί, η “Ελιά”, το “Ποτάμι” και η Δημοκρατική Αριστερά, προφανώς η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να υποστηρίζει ότι γύρω από εμάς θα συγκροτηθεί ο τρίτος πόλος». Υπονόησε, δηλαδή, ότι το μόνο που έχει απομείνει στη ΔΗΜΑΡ είναι να διερευνήσει –υπό δυσμενείς πλέον όρους– μια συνεργασία με το «Ποτάμι» και την «Ελιά». Αλλα στελέχη, ωστόσο, θεωρούν λύση μια προγραμματική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες θα συνεδριάσουν την Παρασκευή η Κ.Ο. και η Εκτ. Επιτροπή, ενώ το άλλο Σάββατο προαναγγέλθηκε σύγκληση της Κεντρ. Επιτροπής για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεδρίου. Οπως ελέγχθη, ωστόσο, όλα τούτα μπορεί να αποδειχθούν σχέδια επί χάρτου, αν ο κ. Κουβέλης δεν αποσαφηνίσει τις δικές του προθέσεις…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή