KKE: Αντιλαϊκά μέτρα, ανεξαρτήτως προσώπων

KKE: Αντιλαϊκά μέτρα, ανεξαρτήτως προσώπων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης θεωρεί το ΚΚΕ την παραίτηση του γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρη και σε ανακοίνωση του Περισσού επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια να αποδοθεί η αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης σε συγκεκριμένα πρόσωπα δεν πείθει κανέναν». Το ΚΚΕ αναφέρεται σε «αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι θα συνεχίζονται σε βάρος του λαού ανεξαρτήτως προσώπων. Ως μοναδική αντιμετώπιση αυτών των πολιτικών προκρίνει την «εναντίωση στον σημερινό αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης», καθώς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αυτό έχει ανάγκη ο λαός και όχι ανασχηματισμούς και αλλαγές κυβερνήσεων ίδιας κοπής.

Παράλληλα, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μίλησε για σοβαρές επιπτώσεις από τη διαχρονικά ασκούμενη πολιτική στον τομέα του περιβάλλοντος στη χώρα μας. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση για αντιπεριβαλλοντική πολιτική, καθώς, μεταξύ άλλων, μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, προωθεί την εκποίηση λιμανιών και παραλιών, αλλά και την ιδιωτική πολεοδόμηση. Το ΚΚΕ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδέχεται την πολιτική της Ε.Ε. για το περιβάλλον όσον αφορά το νερό, τη διαχείριση των αποβλήτων, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, τον χωροταξικό σχεδιασμό, ενώ υιοθετεί τη λογική της Ε.Ε. «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή