Βολές δικαστικών κατά της κυβέρνησης

Βολές δικαστικών κατά της κυβέρνησης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρήξη» στις σχέσεις δικαστών και κυβέρνησης επαπειλείται στον απόηχο των αποφάσεων του Μισθοδικείου που έκριναν αντισυνταγματικές περικοπές σε μισθούς συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων (σ.σ. και των δικαστών), αλλά και των περιλαμβανομένων στην έκθεση της τρόικας, σύμφωνα με τα οποία σε περίπτωση «αρνητικών δικαστικών αποφάσεων θα υπάρξουν συμψηφιστικά μέτρα».

Με φόντο την πρόσφατη προσβληθείσα απόφαση για επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, η Ενωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «κοινωνικό εκβιασμό» και καταγγέλλει την άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας «να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της».

«Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για «κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται διά μέσου διαρροών του υπουργείου Οικονομικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή