Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Υπήρξε μια σύγκρουση η οποία λύθηκε»

Εύη Χριστοφιλοπούλου: «Υπήρξε μια σύγκρουση η οποία λύθηκε»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Υπήρχε αντικείμενο (στην αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Λοβέρδου) με την έννοια ότι ο νέος υπουργός Παιδείας έπρεπε να ενημερωθεί σε βάθος για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει στο υπουργείο. Μέσα σ’ αυτή την ενημέρωση υπήρξε μια σύγκρουση, και φυσιολογικό είναι αυτό σε μια κυβέρνηση όπου τίθενται ζητήματα, διότι υπάρχει ένα δύσκολο πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να λύνονται συγκρούσεις και θέματα, όπως έγινε χθες, με το καλό. Αν θέλουμε να το παίξουμε λαϊκιστές, όμως, θα ψηφίσει ο κόσμος τους αυθεντικούς λαϊκιστές, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα» δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», για την αντιπαράθεση σχετικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Πρόσθεσε: «Αδικούμε, όμως, τον κ. Λοβέρδο αν τον λέμε λαϊκιστή… Η στροφή δεν είναι προς τον λαϊκισμό και το αντιμνημονιακό… και το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ έναν ρόλο να παίξει, σε πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη ρευστότητα και την κοινωνική συνοχή».

Σε ερώτηση για απολύσεις στο Δημόσιο και το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων είπε: «Υπάρχει ένα κεκτημένο για το 2015 που κερδίσαμε τον Μάρτιο και είναι αυτό που είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ: να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τη διαθεσιμότητα. Αυτός ο στόχος των 25.000 κινητικότητας- διαθεσιμότητας ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχουν πια απολύσεις στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα για το 2015… Και ο πλέον εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής υπουργός και υφυπουργός καταλαβαίνει και δεν θα ήθελε στο υπουργείο του κοινωνικά άδικα μέτρα και στον τομέα της πολιτικής του να μην υποστεί τίποτα. Από την άλλη, όμως, πρέπει όλοι μαζί να τα καταφέρουμε χωρίς οριζόντια μέτρα και να πάμε σε μια συζήτηση για το χρέος, που θα είναι επωφελής για τη χώρα, διότι αυτό είναι το μείζον».

Σημείωσε, ωστόσο, πως «ο κίνδυνος για οριζόντια μέτρα πάντα υπάρχει» και συμπλήρωσε: «Νομίζω, όμως, ότι έχει αποδείξει αυτή η κυβέρνηση -και με κάποια λάθη και αδυναμίες ή καθυστερήσεις- ότι μέσα από δύσκολες καταστάσεις έχουμε αποτελέσματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή