Στο ίδιο τραπέζι Σαμαράς – Σόιμπλε

Στο ίδιο τραπέζι Σαμαράς – Σόιμπλε

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «ελληνικό χαρτί» στη σκληρή διαπραγμάτευση που διεξάγεται στην Ευρώπη για τον νέο επικεφαλής της Κομισιόν παίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα αναμένεται να συμμετάσχει σε κλειστό γεύμα, στην Πορτογαλία, παρουσία και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Στο ίδιο τραπέζι, πλην των κ. Σαμαρά και Σόιμπλε, θα παρακαθήσουν ο νέος επικεφαλής του ΕΛΚ, Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ και ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Αλλωστε, ο κ. Σαμαράς ήταν εκ των δύο που πρότειναν τον κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και επιμένει στην ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, εκτιμώντας ότι προσωποποιεί μία Ευρώπη πιο ενωμένη, αλληλέγγυα και με έμφαση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Ο κ. Σαμαράς θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή