«Ευχαριστώ» Αλβανίας στον Κάρ. Παπούλια

«Ευχαριστώ» Αλβανίας στον Κάρ. Παπούλια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευχαριστήριο τηλεφώνημα για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Αλβανία στην προσπάθεια και την επιτυχία της γειτονικής χώρας να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δέχθηκε χθες από τον Αλβανό ομόλογό του, ο κ. Κάρ. Παπούλιας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον κ. Μπουτζάρ Νισάνι, συνομίλησαν για την επιτυχή εξασφάλιση του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας από την Αλβανία, καθώς επίσης και για ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

Συγ κεκριμένα , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Νισάνι για την επιτυχία της χώρας του και τόνισε ότι για τη λήψη της «η συμβολή της Ελλάδας υπήρξε αποφασιστικής σημασίας». Ο κ. Παπούλιας επισήμανε, με την ευκαιρία της επικοινωνίας του με τον κ. Νισάνι, ότι πλέον έχει «ωριμάσει ο χρόνος επίλυσης υπαρχόντων διμερών εκκρεμών θεμάτων». Επ’ αυτού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαιτέρως στο θέμα που αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων υδάτων, επισημαίνοντας προς τον κ. Νισάνι ότι έχει ήδη υπογραφεί σχετική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, που με τη σειρά της είναι εναρμονισμένη και με τις σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή