Εμπλοκή με τη σύμπραξη ΔΗΜΑΡ στο δημοψήφισμα

Εμπλοκή με τη σύμπραξη ΔΗΜΑΡ στο δημοψήφισμα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βέτο στο ενδεχόμενο να συμπράξει στο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αν αυτό περιλάβει και γενικότερες αξιώσεις όπως αυτές που ζήτησε το ΚΚΕ, έβαλε χθες η ΔΗΜΑΡ. Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Αγ. Κωνσταντίνου Χρ. Μαχαίρας, «η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συζητήσει προτάσεις όπως αυτές του ΚΚΕ. Αυτό που θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κ.Ο. την ερχόμενη Δευτέρα είναι η υποστήριξη του αιτήματος διεξαγωγής δημοψηφίσματος αποκλειστικά και μόνο για τη Μικρή ΔΕΗ».

Παράλληλα, ο κ. Μαχαίρας, σε προφανή συνεννόηση με τον κ. Κουβέλη, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα και στον κ. Τσίπρα. «Επειδή λέγονται διάφορα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, θέλω να επισημάνω ότι η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και δεν τάσσεται γενικά και αόριστα κατά των αποκρατικοποιήσεων. Είμαστε εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων που βγάζουν στο σφυρί κοινωνικά αγαθά και δεν διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον», είπε ο κ. Μαχαίρας (Μega) και ως τέτοια περιέγραψε και την απόφαση της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ μιλώντας για επαπειλούμενη «διάλυση και εκποίηση των υποδομών της. Δεν είναι καθόλου μικρή η ΔΕΗ που πωλείται. Πρόκειται για το φιλέτο της εταιρείας. Πωλούνται υποδομές, προσωπικό και, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, το πελατολόγιο», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Οι διευκρινίσεις αυτές του κ. Μαχαίρα είναι προφανές ότι είχαν και ενδοκομματική στόχευση, δεδομένου ότι η μειοψηφική τάση του κ. Σπύρου Λυκούδη, χωρίς να έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της, είναι βέβαιον ότι δεν καλοβλέπει τον κοινό βηματισμό του κ. Κουβέλη με τον κ. Τσίπρα. Ως εκ τούτου, η παρέμβαση του κ. Μαχαίρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εκ προοιμίου κατευναστική στο ενδεχόμενο ο κ. Λυκούδης να αντιδράσει δημοσίως στην πρόταση του Κουβέλη να στηρίξει την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολα τούτα, ωστόσο, όπως παραδέχονταν χθες και στην Αγ. Κωνσταντίνου, μπορεί εντέλει να αποδειχθούν και άνευ σημασίας, καθώς μετά την επί της ουσίας άρνηση του ΚΚΕ να μετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον ανέφικτο να βρεθούν οι απαιτούμενες 120 ψήφοι της αντιπολίτευσης για να συζητηθεί έστω το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή