ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Να υιοθετηθεί η δική μας πρόταση

ΚΚΕ: Να υιοθετηθεί η δική μας πρόταση

 Αν εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αυτονόητο στόχο-ανάγκη να ανατραπούν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις, ας ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ. Σε άλλη περίπτωση απλώς επιβεβαιώνει ότι είναι μία ακόμη παραλλαγή των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Το μήνυμα αυτό μετέδιδαν χθες στελέχη του Περισσού, θέλοντας να εκπέμψουν την πλήρη απαξίωσή τους στον τρόπο που χειρίζεται ο κ. Αλ. Τσίπρας το δημοψήφισμα για τη Μικρή ΔΕΗ. «Εμείς δεν μετέχουμε σε κοπτορραπτική. Αν εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όσα λέει, ας υιοθετήσει την πρόταση του ΚΚΕ να τεθεί σε δημοψήφισμα από τους πολίτες όλο το πλαίσιο απελευθέρωσης της ενέργειας», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ανάλογο ήταν το πνεύμα και επίσημης ανακοίνωσης που εξεδόθη χθες από τον Περισσό, η οποία εμμέσως φωτογράφισε ακόμη και την ανταρσία πέντε βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να δώσουν την ψήφο τους στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η περίπτωση της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η βάρβαρη πολιτική και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης αντιμετωπίζεται με ένταση της εργατικής – λαϊκής πάλης και ανασύνταξη του κινήματος σε ρήξη με την Ε.Ε. και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και όχι με τακτικισμούς όσων φιλοδοξούν να διαχειριστούν τη σημερινή βαρβαρότητα σε βάρος του λαού. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί η δράση του ΚΚΕ, όπως και η πρότασή του για το δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της ενέργειας», ανέφερε η ανακοίνωση του ΚΚΕ. Την ίδια ώρα, στελέχη του δήλωναν κατ’ ιδίαν απολύτως δικαιωμένα από το ρήγμα που προκλήθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, υπονοώντας ότι επιβεβαίωσε τον αμφίσημο τρόπο που πολιτεύονται οι κ. Τσίπρας και Κουβέλης και την καθαρότητα της αντιπρότασης του ΚΚΕ.