Παλικαρισμοί Φωτόπουλου, ενώ η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε την απεργία

Παλικαρισμοί Φωτόπουλου, ενώ η ΓΕΝΟΠ ανέστειλε την απεργία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαίρεση τον κ. Ν. Φωτόπουλο που επιχείρησε για μια ακόμη φορά με θεατρικού τύπου κινήσεις να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις τελευταίες κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ δείχνει να βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Στην ηγεσία του συνδικάτου μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων, επικράτησαν ψύχραιμες απόψεις και οι κινητοποιήσεις ανεστάλησαν από την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Ετσι από τη Δευτέρα τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι με τα φύλλα πορείας στα χέρια τους άρχισαν να προσέρχονται στην εργασία τους και παράλληλα να αποκαθίσταται σταδιακά η παραγωγή στις μονάδες της ΔΕΗ. Η ΓΕΝΟΠ αναζητεί εναλλακτικές και σύννομες μορφές κινητοποιήσεων και με χθεσινή ανακοίνωσή της κάλεσε τη ΓΣΕΕ και τους φορείς της χώρας να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη Μικρή ΔΕΗ.

Σε αυτό το κλίμα, την παράσταση επιχείρησε να κλέψει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ. της ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος. Είχε προαναγγείλει ότι θα σκίσει το φύλλο επίταξης, κάτι που έκανε χθες σε μια προσπάθεια επίδειξης εκ του ασφαλούς ηρωισμού, χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. «Ενημερώνω ότι έσκισα το φύλλο επίταξης που μου απέστειλε η δικτατορική μειοψηφία του κ. Σαμαρά και επαναλαμβάνω τα όσα έγραψα προχθές. κ. Σαμαρά, μπορείτε να με απολύσετε, γονατιστό όμως δεν θα με δείτε ποτέ!»… Βεβαίως ο κ. Φωτόπουλος, όπως και το σύνολο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης, αφού έχουν απαλλαγεί από την εργασία τους. Ακόμη και σε περίπτωση αυτεπάγγελτης δίωξης από εισαγγελέα μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν προσήλθε στην εργασία του, γιατί έχει απαλλαγεί.

Παρά την τάση του για… «ηρωικές» πράξεις, από την οποία δείχνει να διακατέχεται μετά την εισαγγελική δίωξη εις βάρος του για τα σκάνδαλα της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Φωτόπουλος επέλεξε να μην πάρει το πραγματικό ρίσκο να διωχθεί, αν δεν παραλάμβανε το φύλλο επίταξης.

Η ΓΣΕΕ, πάντως, αποφάσισε χθες να στηρίξει τη ΓΕΝΟΠ, ξεκινώντας με τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Κάλεσε επίσης τα Εργατικά Κέντρα να διοργανώσουν απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια μέρα που θα πραγματοποιείται η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή