ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη διερεύνηση καταγγελιών για διαρροή από την Τράπεζα Θεμάτων ζητάει ο Λοβέρδος

Τη διερεύνηση καταγγελιών για διαρροή από την Τράπεζα Θεμάτων ζητάει ο Λοβέρδος

Την πλήρη διερεύνηση καταγγελιών που έγιναν πρόσφατα σχετικά με την πιθανότητα διαρροής από την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' λυκείου ζητάει με μηνυτήρια αναφορά που απέστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Ο υπουργός Παιδείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά «στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, με γνώμονα την προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Η καταγγελία είχε γίνει από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η ΟΙΕΛΕ είχε στείλει σχετική επιστολή στον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο με βάση δημοσίευμα ιστοσελίδας περί «παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών».

Με νεότερη ανακοίνωσή της, ωστόσο, η ΟΙΕΛΕ διέψευσε ότι είχε γίνει αναφορά από μέλος της για συγκεκριμένο σχολείο.
Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκαν επίσης από το υπουργείο Παιδείας η αλληλογραφία της ΟΙΕΛΕ με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου, όπως και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με το εν λόγω θέμα.