Κατ’ οίκον περιορισμός στον Ν. Μίχο της Χ.Α.

Κατ’ οίκον περιορισμός στον Ν. Μίχο της Χ.Α.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ακόμα διαφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα και τις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τη μεγάλη έρευνα για τη Χρυσή Αυγή ολοκληρώθηκε χθες η απολογία του βουλευτή Νικόλαου Μίχου, που αντιμετωπίζει κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή ναρκωτικών.

Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος διατύπωσε τη θέση να επιβληθούν στον βουλευτή μόνον περιοριστικοί όροι, κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ οι ανακρίτριες τάχθηκαν υπέρ της προσωρινής του κράτησης. Το δικαστικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λύσει τη διαφωνία και να αποφανθεί για την τύχη του βουλευτή, ο οποίος απολογούμενος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες. Συγκεκριμένα, είπε ότι είχε το όπλο για την προσωπική άμυνά του, ενώ για την ποσότητα χασίς που βρέθηκε στο σπίτι του ότι ανήκε στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Σήμερα τη σκυτάλη των απολογιών παίρνει ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κλείνοντας τον κύκλο των απολογιών, αντιμέτωπος και αυτός με συμπληρωματική κατηγορία για παράνομη κατοχή όπλων.

Η απολογία του, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, πρόκειται να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, σήμερα το πρωί και στη συνέχεια ανακρίτριες και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για τα περιοριστικά μέτρα που θα του επιβληθούν.

Ο Νικόλαος Μίχος, έως ότου κριθεί η υπόθεσή του για επιβολή περιοριστικών μέτρων από το δικαστικό συμβούλιο, θα παραμείνει σε περιορισμό κατ’ οίκον, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ενώ έγινε γνωστό ότι οι ανακρίτριες πρότειναν την προσωρινή του κράτηση με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος να τελέσει και νέα αδικήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή