«Ποτάμι»: Αδύνατος ο διάλογος με πολιτικούς που απέτυχαν

«Ποτάμι»: Αδύνατος ο διάλογος με πολιτικούς που απέτυχαν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο διάλογος με αφηρημένες και γενικές έννοιες όπως “ανάπτυξη”, “παραγωγικότητα”, “δημοκρατία” είναι καλός για τη Βουλή των Εφήβων. Αυτό όμως που σήμερα χρειαζόμαστε είναι γενναίες προοδευτικές αποφάσεις, συγκρούσεις με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα και όχι ευχολόγια που όλους μας βρίσκουν σύμφωνους γιατί δεν λένε κάτι συγκεκριμένο».

Η συγκεκριμένη αποστροφή της απάντησης που έδωσε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης στον κ. Φ. Κουβέλη δείχνει και πόσο κατηγορηματικά αρνητικός είναι σε οποιοδήποτε διάλογο της Κεντροαριστεράς με τον τρόπο τουλάχιστον που τον επιζητεί η ΔΗΜΑΡ. «Σ’ ευχαριστώ για την επιστολή σου να καθίσουμε μαζί στο τραπέζι του διαλόγου, σέβομαι την προσωπική σου ιστορία, αλλά θα μου επιτρέψεις να είμαι ειλικρινής και όχι τυπικός στην απάντησή μου», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης σε πρώτο ενικό πρόσωπο προς τον κ. Κουβέλη, και με το ίδιο ασύνηθες ύφος προσθέτει: «Κάλεσες στον διάλογο ακόμη και πολιτικούς που μετέχουν στην κυβέρνηση. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς άνθρωποι που έχουν αντικειμενική πολιτική ευθύνη (και ορισμένοι και προσωπική) για την κατάσταση της χώρας θα είναι χρήσιμοι για τις λύσεις που απαιτούνται». Και με αυτό το σκεπτικό καλεί τον κ. Κουβέλη να αναλογιστεί αν «το πολιτικό προσωπικό που έχει δοκιμαστεί και αποτύχει θα πρέπει ίσως να σκεφθεί ότι η ανώτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία είναι η συνταξιοδότησή του»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή