Συνεχείς μετασεισμοί στη ΔΗΜΑΡ

Συνεχείς μετασεισμοί στη ΔΗΜΑΡ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μόνον εικόνα συντεταγμένου κόμματος δεν μετέδιδε και χθες η ΔΗΜΑΡ. Είναι ενδεικτικό ότι ένα από τα κορυφαία στελέχη της, ο κ. Γ. Πανούσης, δήλωσε ότι ο κ. Φ. Κουβέλης θα όφειλε να έχει αμετάκλητα παραιτηθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και να ανοίξει τον δρόμο της διαδοχής του, ενώ «επιφύλαξε» στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ έναν ευρύτερο ρόλο στην επιζητούμενη διεύρυνση της «σοσιαλιστικής δημοκρατικής παράταξης», όπως την ονόμασε. «Τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ένα κομμάτι της Λούκας Κατσέλη θα ήθελαν τον Φώτη Κουβέλη αρχηγό αυτής της κίνησης», υποστήριξε (στο vima fm) ο κ. Γ. Πανούσης και με την καθόλα αυθαίρετη αυτή πρόβλεψη ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να παραιτηθεί στο επικείμενο συνέδριο του Σεπτεμβρίου και «να είναι υποψήφιος στη νέα εποχή». Κατά τα λοιπά, ο κ. Πανούσης σχεδόν ευχήθηκε την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, λέγοντας ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή αυτή η χώρα να δει το άλλο μοντέλο διακυβέρνησης», στο οποίο βέβαια ενέταξε και τη ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα, άλλη μια πρωτοβουλία δείχνει πλέον ότι ο κ. Κουβέλης μοιάζει να έχει απολέσει τον έλεγχο του κόμματός του. Η Μεταρρυθμιστική Τάση (ΜΕΤΑ) του κ. Σπ. Λυκούδη προέβη χθες σε κάτι πολιτικά πρωτοφανές στα χρονικά της ΔΗΜΑΡ. Διένειμε τρισέλιδη ανακοίνωση στον Τύπο αναλύοντας τις απόψεις της επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας (!) και μάλιστα χωρίς καν να ενημερώσει την Αγ. Κωνσταντίνου, η οποία το πληροφορήθηκε από δημοσιογράφους. Μάλιστα, η ανακοίνωση Λυκούδη θυμίζει δήλωση αυτόνομου κόμματος, καθώς διαφοροποιείται πλήρως από τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ σε σειρά θεμάτων. Από τον εσφαλμένο τρόπο που υπονοείται ότι αντιμετωπίζει ο κ. Κουβέλης τους φόρους και τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, μέχρι το θέμα της ΔΕΗ για το οποίο η ΜΕΤΑ υπογραμμίζει ότι ήταν εντελώς λάθος να παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα. Σημειωτέον, δε, ότι στελέχη της ΜΕΤΑ διευκρίνιζαν χθες ότι διαφωνούν μεν με τον τρόπο που προωθεί η κυβέρνηση την ιδιωτικοποίηση αλλά και με την επικρατούσα άποψη στη ΔΗΜΑΡ ότι η ΔΕΗ μπορεί να επιβιώσει ως έχει.

Κατόπιν τούτων, οι παρεμβάσεις των κ. Χρ. Μαχαίρα και Θ. Θεοχαρόπουλου μόνον ως απέλπιδες προσπάθειες να κλείσουν κάποια ενδοκομματικά μέτωπα μπορούν να εκληφθούν. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ μεταξύ άλλων επετέθη στην παραιτηθείσα Κατ. Μάρκου, λέγοντας ότι «αποχώρησε από το κόμμα με θέσεις ΑΝΕΛ», ενώ ο γραμματέας απέδωσε την αποπομπή του Γρ. Ψαριανού όχι τόσο στο γεγονός ότι δεν υπέγραψε το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, αλλά στην απόσταση που χώριζαν εδώ και καιρό τις απόψεις του από τις αντίστοιχες της ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος, απαντώντας στον κ. Στ. Θεοδωράκη που απέρριψε, ως γνωστόν, κάθε προσέγγιση του «Ποταμιού» με τη ΔΗΜΑΡ, τον χαρακτήρισε «αναντίστοιχο», θυμίζοντας παλιότερες δηλώσεις του ότι πρέπει να καθίσουν τα κόμματα σε κοινό τραπέζι και να κάνουν συμφωνίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή