Κρίσιμες «ναυμαχίες» στη Βουδαπέστη

Κρίσιμες «ναυμαχίες» στη Βουδαπέστη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τις εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Βουδαπέστης. Οι πολίστες μας αντιμετωπίζουν τη Ρωσία (17.00, ΝΕΡΙΤ sports, Eurosport 2) και θέλουν τη νίκη για να φτάσουν πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση πρέπει να κάνουν ανασύνταξη δυνάμεων, καθώς στην πρεμιέρα παρουσιάστηκαν κατώτερες των προσδοκιών. Νίκησαν αλλά δύσκολα την πιο αδύναμη ομάδα του Α΄ ομίλου, τη Μ. Βρετανία, με 9-7 (2-1, 2-3, 2-2, 3-1).

Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός, αλλά η αρχή της εθνικής ομάδας γυναικών στο ευρωπαϊκό αποδείχθηκε… δυσκολότερη. Οι ελάχιστες ώρες παραμονής στη διοργανώτρια πόλη ίσως να είχαν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην απόδοση των «γοργόνων» μας. Η Μ. Βρετανία, η οποία έχει στον πάγκο τον Κώστα Βαμβακάρη που γνωρίζει καλά τις διεθνείς μας, έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος. Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα τα γκολ ήταν μοιρασμένα. Μάλιστα, στο 3ο οι Βρετανίδες προηγήθηκαν με 6-5. Σε εκείνο το σημείο, ο Γιώργος Μορφέσης αντικατέστησε την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου με την Ελενα Κούβδου. Το 4ο οκτάλεπτο υπήρξε καθοριστικό. Σε 86΄΄ οι διεθνείς μας πέτυχαν τρία γκολ και κατάφεραν για τα επόμενα πέντε λεπτά να μη δεχθούν κάποιο τέρμα ώστε να ξεκινήσουν με θετικό τρόπο την προσπάθεια στο κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος».

«Είχαμε ελάχιστες ώρες για να προετοιμαστούμε. Η Αγγλία ήταν πολύ καλύτερη απ’ ό,τι την περιμέναμε και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά του Κώστα Βαμβακάρη. Πήραμε τη νίκη, που ήταν το ζητούμενο. Η Ουγγαρία και η Ολλανδία που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια είναι δύσκολες αντίπαλοι. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες. Ο αρχικός μας στόχος είναι μία θέση στην τετράδα», δήλωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Οι αθλήτριές μας θα παίξουν αύριο με την Ουγγαρία.

Η σύνθεση της ομάδας: Κούβδου, Τσουκαλά 3, Βασιλική Διαμαντοπούλου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθερία Πλευρίτου, Μπενέκου, Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Ο σημερινός αγώνας στο «Αλφρεντ Χάγιος» είναι καθοριστικός για την ανδρική ομάδα. Χρειάζεται νίκη επί της Ρωσίας για να ενισχύσει τις ελπίδες για πρόκριση στις έξι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. «Η Ρωσία είναι παλιά παραδοσιακή δύναμη. Αυτή τη στιγμή, βέβαια, υπάρχει μια κάμψη, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη ομάδα. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη», δήλωσε ο Βαγγέλης Δελακάς.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διαθέτει τον ένα εκ των δύο κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Γιάννης Φουντούλης έχει πετύχει οκτώ γκολ, όσα και ο Ούγγρος Ντάνιελ Βάρκας. Η βαθμολογία: Μαυροβούνιο, Ιταλία 6, Ελλάς, Ρουμανία 3, Γεωργία, Ρωσία 0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή