ΚΚΕ κατά πάντων με αιχμή την αξιολόγηση

ΚΚΕ κατά πάντων με αιχμή την αξιολόγηση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποκριτικές και «δήθεν» θεωρεί το ΚΚΕ τις ενδοκυβερνητικές κόντρες για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, όπως επισημαίνει, οι διαφωνίες των κυβερνητικών στελεχών «έχουν να κάνουν με τον τρόπο και όχι με αυτή καθαυτήν την αξιολόγηση και το αντιδραστικό της περιεχόμενο». Επικριτικός είναι ο Περισσός και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο επισημαίνει ότι «εναντιώνεται στον τρόπο εφαρμογής της αξιολόγησης και σε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου». Κατά το ΚΚΕ, το οποίο εμφανίζεται απόλυτα αντίθετο με τη διαδικασία, η εφαρμογή της αξιολόγησης, ανεξαρτήτως των ποσοστώσεων ή του επιμερισμού, «συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών». Το ΚΚΕ παρενέβη χθες και για το δασικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο, όπως επισημαίνει, θα διευκολύνει «την εμπορευματοποίηση των δασών προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου», καθώς επιτρέπει επεμβάσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε δασικά οικοσυστήματα, εθνικούς δρυμούς, προστατευόμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και παράκτιων. Εναντι αυτής της πολιτικής, καλεί τους πολίτες σε μαζική και οργανωμένη αντίδραση.

Με αφορμή την πτώση της δικτατορίας, ο Περισσός σε μήνυμά του τονίζει ότι «η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, είναι η άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων». Κάνει λόγο, δε, για «υποκριτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, που υπερασπίζονται τον τυπικό χαρακτήρα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν το ίδιο, ισχυριζόμενα ότι η κυβερνητική πολιτική αποτελεί εκτροπή από αυτήν τη δημοκρατία».

Εν τω μεταξύ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «νέα γενοκτονία του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό», και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ. Ο κ. Κουτσούμπας είπε, επίσης, ότι στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε το θέμα της απαγόρευσης δράσης του Κ.Κ. Ουκρανίας, αλλά και το πρόβλημα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης, που, όπως είπε, θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες ζωές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή