Μείωση φόρου ζητούν 33 βουλευτές της Ν.Δ.

Μείωση φόρου ζητούν 33 βουλευτές της Ν.Δ.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενόψει της χειμερινής περιόδου, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, 33 βουλευτές της Ν.Δ. Πρόκειται για τη δεύτερη, σε διάστημα λίγων ημερών, ερώτηση γαλάζιων με θέμα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, με τη συγκεκριμένη να επικεντρώνεται στο πετρέλαιο, καθώς οι 33 βουλευτές εκτιμούν ότι οι οικονομικές δυσχέρειες των νοικοκυριών, αλλά και το λαθρεμπόριο του πετρελαίου δεν αντιμετωπίζονται μέσα από τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.

Οι 33 βουλευτές, κατά κύριο λόγο από την περιφέρεια, σημειώνουν επίσης ότι «η γραφειοκρατία που αντιμετώπισαν πολλοί συμπολίτες μας στην υποβολή των αποδείξεων, οδήγησε πολλούς στην απόφαση να μην υποβάλουν χαρτιά για να πάρουν το επίδομα θέρμανσης», ενώ προσθέτουν ότι μεγάλη ομάδα πολιτών (άνεργοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες,  χαμηλόμισθοι,  χαμηλοσυνταξιούχοι κ.ά.) «ζει στα όρια της φτώχειας και κάτω από αυτά» και δεν κατανάλωσε καν πετρέλαιο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν α) η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου για θέρμανση, με  αποτέλεσμα τη μεγάλη απώλεια εσόδων για το κράτος και β) η μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κοπής δένδρων, καθώς και η επιβάρυνση της υγείας των πολιτών λόγω της αιθαλομίχλης  που δημιούργησε η καύση ακατάλληλων υλικών για θέρμανση.

Αντίστοιχη ερώτηση είχε υποβληθεί και προ μηνών, και μάλιστα με τις υπογραφές περισσότερων βουλευτών. Μεταξύ άλλων τη νέα ερώτηση υπογράφουν οι Ιορ. Τζαμτζής, Μαξ. Χαρακόπουλος, Θ. Καράογλου, Ανδ. Λυκουρέντζος, Χρ. Δήμας, Κ. Τζαβάρας, Φωτεινή Αραμπατζή, Αννα Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή