Πακέτο φοροελαφρύνσεων ζητεί πλέον και η ΟΝΝΕΔ

Πακέτο φοροελαφρύνσεων ζητεί πλέον και η ΟΝΝΕΔ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά δέκα παρεμβάσεων με στόχο τον περιορισμό της φορολογικής επιβάρυνσης και την αναθέρμανση της οικονομίας, με παράλληλη μέριμνα για τους νέους, ζητεί η ΟΝΝΕΔ με επιστολή της προς τον κ. Γκ. Χαρδούβελη και την ηγεσία του υπ. Οικονομικών.

Η «γαλάζια» νεολαία ζητεί μείωση του ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα που ήταν το 2011, αλλά και παράλληλη/εναλλακτική ενίσχυση των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τις εστίες τους με επίδομα θέρμανσης. Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Σ. Ιωαννίδη, περιγράφεται ακόμη ο στόχος για σταδιακή μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 15%, ζητείται η θέσπιση νέας κατηγορίας ΦΠΑ ως κίνητρο για νέους επιχειρηματίες και αγρότες και φυσικά η αύξηση του αριθμού των δόσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών πάνω από τις 12 που ισχύουν σήμερα και «δεν έχουν ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών». Ειδικά για νέους, έως 34 ετών, προτείνεται η εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας ρυθμίσεων οφειλών στην εφορία με απαλλαγή των προσαυξήσεων και έως 200 δόσεις αποπληρωμής με περίοδο χάριτος τους 6 μήνες.

Στις υπόλοιπες προτάσεις της ΟΝΝΕΔ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατάργηση της εισφοράς του 1% υπέρ του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας που επιβάλλεται σε κάθε ασφαλιστήριο, καθώς και των λοιπών φόρων υπέρ τρίτων, η επέκταση του χρόνου επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών υπό την προϋπόθεση της αύξησης των καθαρών αποδοχών των ωφελουμένων από τον εργοδότη, ο επανασχεδιασμός του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης με ειδική μέριμνα για φυσικά και νομικά πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα. Τέλος, ζητείται η αποφορολόγηση ειδών προστατευτικού εξοπλισμού (κράνη κ.λπ.) για τους αναβάτες δικύκλων και ποδηλάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή