Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ σε κριτική κατά ΕΛΣΤΑΤ

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ σε κριτική κατά ΕΛΣΤΑΤ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε χθες στη Βουλή η πρωτοβουλία του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Πρ. Παυλόπουλου να εκμαιεύσει απόφαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, επικριτική προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρ. Γεωργίου. «Κάποιοι επιμένουν να παραχαράσσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα greek statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία, με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ρήγας, μέλος της επιτροπής, με αφορμή πληροφορίες που διέρρευσαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις οποίες η πρόταση Παυλόπουλου για «αποδοκιμασία» του κ. Γεωργίου, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου, υιοθετήθηκε ομόφωνα.

«Πρώτον, δεν ήμουν παρών στην επιτροπή το χρονικό διάστημα που συζητήθηκε η πρόταση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και αφορούσε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου και, επομένως, δεν συμμετείχα στη συζήτηση και στην ψηφοφορία. Δεύτερον, όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο της επιτροπής, Αναστάσιο Νεράντζη, η σχετική απόφαση της επιτροπής δεν έχει ακόμη συνταχθεί και επομένως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

«Το αν μια απόφαση επιτροπής της Βουλής είναι ομόφωνη ή όχι κρίνεται, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αποκλειστικώς και μόνον από τις ψήφους των μελών της κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας», σχολίασε με επίσης γραπτή δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος, και επαναδιατύπωσε τη γνωστή κριτική για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Ρήγας μάλλον δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το νόημα της λαϊκής ετυμηγορίας για το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει πια επανειλημμένως εκφρασθεί, αποδίδοντας έτσι με αδιάσειστο δημοκρατικό τεκμήριο τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος. Σε νέες δηλώσεις κατά του κ. Γεωργίου προέβη με αφορμή το περιστατικό αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ. κ. Π. Καμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή