Αναταράξεις λόγω πολυνομοσχεδίου

Αναταράξεις λόγω πολυνομοσχεδίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκπρόσωποι των ενστόλων για το θέμα του επικουρικού Ταμείου τους και «γαλάζιοι» βουλευτές (χθες ήταν ο κ. Γ. Καράμπελας και η κυρία Ασημίνα Σκόνδρα) προκαλούν από χθες πονοκέφαλο στην κυβέρνηση για ρύθμιση σχετικά με ζητήματα του επαρχιακού Τύπου, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου που εμπεριέχει τα προαπαιτούμενα της επόμενης δανειακής δόσης. Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας ζήτησαν την απόσυρση της διάταξης που αφορά την επικουρική τους ασφάλιση και το έπραξαν με ιδιαιτέρως έντονο τρόπο. Εκπρόσωπος των αστυνομικών χαρακτήρισε «νταβατζή» την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που προωθεί την επίμαχη διάταξη, ενώ συνάδελφός του σημείωσε: «Το οικονομικό επιτελείο τελεί εν αδίκω έναντι των ενστόλων και λειτουργεί εκτός νομιμότητας. Σκέφτεστε να αρχίσει και ο ένστολος να λειτουργεί εκτός νομιμότητας;» Αργότερα σημείωναν σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι, αν ψηφιστεί η ρύθμιση, «τότε στην κυβέρνηση θα ψάχνουν την ψήφο τους».

«Δεν θα εκτελέσουμε εμείς τον επαρχιακό Τύπο, κ. Καράμπελα. Θα δούμε τι θα γίνει», απάντησε στα αρνητικά σχόλια των γαλάζιων –που ζήτησαν την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει τη θεσμοθέτηση προαιρετικότητας στη δημοσίευση προκυρήξεων– ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έως τη στιγμή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, την Τετάρτη, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή