ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Β. Κοντοζαμάνης, νέος Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας

o-v-kontozamanis-neos-g-g-toy-ypoyrgeioy-ygeias-2038411

Καθήκοντα ανέλαβε σήμερα ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρουσία του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη και της υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αντικαθιστά τον επί περίπου δύο χρόνια προκάτοχό του, Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, σε λίγες ημέρες.

Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Γ.Γ. και αναφερόμενος στον κ. Κοντοζαμάνη, σημείωσε ότι έχει μεγάλη εμπειρία και θα συνεχίσει τη δουλειά σε αυτήν τη θέση, η οποία έχει πάρα πολλές προκλήσεις.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Έχει σπουδάσει Πολιτική και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham), διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA) και Μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και ως υπεύθυνος ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ από το 1999 έως το 2004. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) από το 2004 έως το 2008 και πρόεδρος του ΕΟΦ από το 2008 έως το 2009. Τον Οκτώβριο του 2012 διορίστηκε διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.